Home Nieuws Nieuwe loslopende apen in nieuw gebied (video)

“We zijn bij Apenheul natuurlijk heel erg bekend met losloopgebieden. Maar een nieuw gebied met nieuwe apen die nog niet gewend waren aan loslopen; dat was voor ons ook een leuke uitdaging”, vertelt Coördinator Dierverzorging Jacqueline Ruijs. In het gebied wandel je als bezoeker tussen de West-Afrikaanse franjeapen en Noordelijke talapoins, ook wel dwergmeerkat genoemd.

“Het gebied is ontwikkeld met nog steeds dezelfde visie als die van Apenheul-oprichter Wim Mager 52 jaar geleden: apen die vrij rond kunnen lopen in natuurlijke gebieden. Dan gaan mensen pas ervaren hoe bijzonder het is en de liefde voor de dieren voelen. Dus ook ons nieuwe gebied is een ruim gebied met loslopende apen, waar bezoekers de apen dichtbij kunnen ontmoeten.”

Wil je dit bijzondere gebied zelf ervaren en de nieuwe apen ontmoeten? Dat kan deze zomer extra voordelig met onze zomeractie: bestel je kinderkaartjes in onze webshop nu voor slechts €15.

Ook interessant