Home Het park Plattegrond & voorzieningen

Plattegrond

Net na de kaartcontrole bij de ingang vind je de plattegrond op een groot bord. Hierop staat precies waar je alles kan vinden in ons park. Je kunt hier ook de plattegrond downloaden via een QR-code. Klik hier voor de plattegrond

Net na de entree kan je ook een gratis speurkaart meenemen. Kras het vakje open als je de aap hebt gespot! Kun jij alle 33 apensoorten ontdekken?

Aanwezige voorzieningen

 • Overal in Apenheul kun je betalen met pinpas of mobiele telefoon. Op veel locaties in het park is betalen met Apenheulgeld (te koop in onze webshop of bij de entree) mogelijk. En op enkele locaties kun je ook contant betalen.

 • Bij onze toiletten in het park is een ruimte om je baby te verzorgen. Wil je kolven of voeden? Meld je dan bij onze bezoekersreceptie bij de ingang van Apenheul. Onze medewerkers helpen je dan verder.

 • Op meerdere plekken in Apenheul zijn EHBO-posten. Ook zijn er meerdere AED's in ons park. De precieze locaties vind je op de plattegrond. Bij spoedeisende gevallen kan je natuurlijk ook altijd één van onze medewerkers aanspreken.

 • Bij de ingang van Apenheul zijn kluisjes aanwezig. Deze kan je gratis gebruiken. Je hebt een euromuntje nodig als borg (dat je na gebruik weer terug krijgt).

 • Op verschillende plaatsen in Apenheul vind je toiletten: bij de in- en uitgang en bij onze horecavoorzieningen. Op deze locaties zijn ook aangepaste, ruime toiletten en ruimtes voor babyverzorging aanwezig. De locaties van de toiletten staan op onze plattegrond.

  Meer weten over toegankelijkheid en voorzieningen in Apenheul? Bekijk deze pagina.

 • Apenheul is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers met uitzondering van het Apenboompad. Bij de ingang van Park Berg & Bos (tegenover de parkeerplaats van Apenheul) is een beperkt aantal rolstoelen te leen. Je betaalt € 1,- borg, die je na inlevering weer terugkrijgt. Reserveren van rolstoelen is helaas niet mogelijk. Houd er rekening mee dat Apenheul een heuvelrijk park is.

  Meer weten over toegankelijkheid en voorzieningen in Apenheul? Bekijk deze pagina.

 • Op verschillende plaatsen in Apenheul vind je toiletten: bij de in- en uitgang en bij onze horecavoorzieningen. Op deze locaties zijn ook mindervalidentoiletten en ruimtes voor babyverzorging aanwezig. De locaties van de toiletten staan op onze plattegrond.

 • In Apenheul kan je in het hele park WiFi en/of KPN hotspots gebruiken.

Wel of niet toegestaan in Apenheul?

Vanwege de loslopende apen vragen we je wel om met een aantal dingen rekening te houden.

 • Buggy's zijn toegestaan in Apenheul. Je kan ze in het hele park gebruiken, ook in de gebieden met loslopende apen.

 • Bij de ingang van Park Berg & Bos vind je een fietsenstalling. Deze stalling is onbewaakt. Je kan je fiets hier gratis stallen. Let wel op: fietsen in Park Berg & Bos is niet toegestaan. Ook is het niet toegestaan om je fiets te stallen bij de entree van Apenheul.

 • Loopfietsen, maar ook skateboards en skeelers zijn niet toegestaan in Apenheul. Is het gebruik van een loopfiets om medische redenen noodzakelijk voor je? Neem dan contact op met onze bezoekersreceptie.

 • Natuurlijk mag je naar hartenlust filmen en fotograferen in Apenheul. Let wel op losse onderdelen van je apparatuur, want de apen zijn vliegensvlug en kunnen ermee vandoor gaan. Commercieel gebruik van gemaakte beelden in Apenheul is niet toegestaan.

 • Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in Apenheul. Een groot deel van onze dieren loopt los tussen het publiek. De aanwezigheid van (huis)dieren levert mogelijk infectiegevaar op en kan voor schrikreacties tussen de dieren zorgen. Dat kan met name voor de (huis)dieren voor gevaarlijke situaties zorgen. Ook assistentiehonden kunnen we om die reden helaas niet toelaten in Apenheul. We verzoeken je met klem je hond niet in de auto achter te laten. In de buurt van Apeldoorn vind je verschillende asiels en pensions met dagopvang voor honden.

Parkreglement

Om ervoor te zorgen dat al onze bezoekers een fijne en onbezorgde dag in Apenheul kunnen beleven, hebben we een aantal regels opgesteld. Dit volledige parkreglement ligt ook ter inzage bij onze bezoekersreceptie.

Ook interessant