Home Plan je bezoek Toegankelijkheid

Inclusiepact ‘Apenheul Natuurlijk Gastvrij’

Op woensdag 1 februari 2023 hebben 16 partijen de handen ineen geslagen voor een nog toegankelijker Apenheul. Met dit zogenoemde inclusiepact ‘Apenheul: Natuurlijk Gastvrij!’ worden heel praktische toezeggingen gedaan die snel zullen leiden tot een nog betere toegankelijkheid voor bezoekers met een beperking. Lees hier alles over dit eerste inclusiepact in de Nederlandse recreatiesector.

Aandachtspunten aanpakken

Wij verbeteren continu onze parkbeleving voor al onze bezoekers, groot en klein, jong en oud. Ons park is voor iedereen toegankelijk. Zodat ook jij kunt genieten van het leukste dagje uit tussen de apen! Dankzij feedback van verschillende doelgroepen, zoals de ervaringsdeskundigen van het Rebellenteam Toegankelijke Recreatie, kunnen wij de beleving samen blijven verbeteren. Zij voorzien ons van praktische tips. Benieuwd hoe zo’n bezoek eraan toe gaat? Bekijk onderstaande video!

Bekijk hiernaast het bezoek van het Rebellenteam aan Apenheul en krijg een indruk van ons park.

Voorzieningen & handige info

  • Op verschillende plaatsen in Apenheul vind je toiletten: bij de in- en uitgang en bij onze horecavoorzieningen. Op deze locaties zijn ook aangepaste toiletten en ruimtes voor babyverzorging aanwezig. De locaties van de toiletten staan op onze plattegrond.
  • Apenheul is, met uitzondering van het Apenboompad (nummer 20 op de plattegrond) en de brug in het losloopgebied van de franjeapen en talapoins, toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Houd er rekening mee dat Apenheul een heuvelrijk park is.
    Apenheul heeft zelf geen rolstoelen, maar bij de ingang van Park Berg & Bos (tegenover de parkeerplaats) is een beperkt aantal rolstoelen te leen. Je betaalt € 1,- borg, die je na inlevering weer terugkrijgt. Reserveren van rolstoelen is helaas niet mogelijk.
  • Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in Apenheul. Een groot deel van onze apen loopt los tussen het publiek. De aanwezigheid van (huis)dieren levert mogelijk infectiegevaar op en kan voor schrikreacties tussen de dieren zorgen. Dat kan met name voor de (huis)dieren voor gevaarlijke situaties zorgen. Dit geldt helaas ook voor geleide- en hulphonden. We verzoeken je met klem je hond niet in de auto achter te laten. In de buurt van Apeldoorn vind je verschillende asiels en pensions met dagopvang voor honden.
  • Alleen als je beschikt over een geldige gehandicaptenparkeerkaart kun je parkeren op een van de 12 ruimere parkeerplaatsen. Deze vind je vooraan op P1 en P2 van de gemeentelijke parkeerplaats. Deze ligt tegenover de ingang van Stadspark Berg & Bos aan de J.C. Wilslaan.
  • Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf station Apeldoorn reis je met lijn 1 in 17 minuten naar bushalte Apenheul. Plan je reis vooraf op www.9292.nl of bel met 0900-9292 voor een reisadvies (€ 0,90 p.m. max. € 18,-).
  • Bezoek je ons park graag als het wat rustiger is? Kom dan zo vroeg mogelijk of juist aan het eind van de dag.
  • Langs de route vind je voldoende plekjes om even uit te rusten.

Openbaar vervoer

Vanaf Station Apeldoorn gaat bus 1 richting Apenheul, via Orden. Hiermee sta je in iets meer dan een kwartiertje voor de ingang van Stadspark Berg & Bos, waarna de looptijd nog zo'n 10 minuten is naar de entree van Apenheul.

Plan je reis vooraf op www.9292.nl of bel met 0900-9292 voor een reisadvies (€ 0,90 p.m. max. € 18,-).

Bezoekadres en contactinfo

J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn

Vragen over je bezoek, entreekaarten en seizoenkaarten

Telefoon: 055 357 57 57
E-mail: info@apenheul.nl

Veel plezier tussen de apen!

Direct naar de webshop om een kaartje te kopen

Wil je entreetickets kopen? Ga hier naar de webshop.