Herken jezelf in Apenheul

Apen kijken is natuurlijk het leukste wat er is! Het is grappig, je kan er iets van leren én het is herkenbaar. Want wist jij dat van alle dieren apen het meest op mensen lijken? Grote kans dus, dat ook jij op één van de apen uit Apenheul lijkt. Doe nu de apentest en ontdek het zelf!

Héél veel soorten apen

In Apenheul ontdek je meer dan 35 soorten apen. En ze zijn allemaal anders. Van stoere gorilla's en sociale bonobo's tot slimme orang-oetans, energieke doodshoofdapen en relaxte ringstaartmaki's... Als je Apenheul bezoekt, ontdek je ze allemaal!

Van baby tot volwassene

Als je goed naar de apen kijkt, ontdek je dat ze zich soms net als mensen gedragen. Want ook apenbroers en -zussen hebben weleens ruzie! Ook apenvaders en -moeders zijn soms bezorgd om hun kinderen. En veel apen gaan ook op zoek naar een leuk vriendje of vriendinnetje. Wist je trouwens dat apen ook met elkaar praten? Niet met woorden, maar wel op andere manieren!

Leuke weetjes

  • Van alle apen lijken bonobo’s het meest op mensen. Onze genen zijn voor ruim 98,6% hetzelfde!
  • Wist je dat er apen zijn die, net als mensen, kunnen zingen? Kom maar eens luisteren bij de gibbons.
  • Ook in de beste apenfamilies is weleens ruzie. Gelukkig maken ze het ook weer goed. Sommige apen doen dat met een potje vechten, andere met een snelle vrijpartij.
  • Wist je dat apen elkaar vlooien om sociale contacten te onderhouden? Eigenlijk maken ze dan gewoon een praatje met elkaar.
  • Er zijn vier soorten grote mensapen: bonobo’s, orang-oetans, gorilla’s en chimpansees. Bonobo’sorang-oetans én gorilla’s vind je allemaal in Apenheul.
  • Wist je dat alle apenbaby’s ook bij hun moeder aan de borst drinken? Bij mensen is dat net zo!