Home Plan je bezoek Openingstijden

Apenheul langer gesloten

Stichting Apenheul is voor haar particuliere bezoek in de winter gesloten en zou op 4 april het park weer openen. Door de afgekondigde maatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM blijft Apenheul langer gesloten. Dierenwelzijn en het welzijn van bezoekers en medewerkers staan bij ons voorop. Onze congreslocatie de St@art is altijd geopend in de winter, maar ook alle zakelijke bijeenkomsten worden geannuleerd. We proberen zoveel mogelijk evenementen naar een later moment in het seizoen te verplaatsen.

Een dierenpark kun je natuurlijk nooit helemaal sluiten. Uiteraard zullen alle apen goed verzorgd moeten worden. En het gaat gelukkig erg goed met ze! De dierverzorgers werken sinds een aantal weken in kleine, gescheiden teams om besmettingsrisico’s zoveel mogelijk te vermijden. Alle andere medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis.

Apenheul volgt de situatie en de maatregelen rondom het coronavirus op de voet en past haar beleid aan indien nodig. Voor de meest actuele informatie kunt u onze website en social media in de gaten houden.  

In verband met de maatregelen zijn wij telefonisch mogelijk minder goed bereikbaar. Hieronder hebben wij enkele veel gestelde vragen geplaatst. Heeft u andere vragen over uw bezoek aan het park dan kunt u deze mailen naar info@apenheul.nl

Dieren en het nieuwe coronavirus

We krijgen veel vragen met betrekking tot corona en het risico voor onze dieren. Algemeen kan worden gesteld dat enkele diersoorten ook ziek kunnen worden van corona. De gezondheid van onze dieren en dierverzorgers is onze grootste prioriteit op dit moment. Wij stellen dan ook alles in het werk om onze dieren, ook in deze onzekere tijd, optimaal te verzorgen en gezond door deze crisis heen te helpen.

Voor meer informatie met betrekking tot dieren en corona verwijzen wij je naar de website van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Daar vind je de actuele antwoorden op de meest gestelde vragen over het virus en onze dieren.

De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen is de overkoepelende organisatie voor de 13 grootste Nederlandse dierentuinen. De dierentuinen van de NVD werken nauw samen op het gebied van educatie, natuurbescherming en onderzoek. Lidmaatschap van de NVD kan beschouwd worden als een kwaliteitskenmerk voor een Nederlandse dierentuin. Door dit samen op te pakken voorzien we je van de beste en meest actuele informatie.

  • Vanuit de door de Rijksoverheid en het RIVM aangekondigde maatregelen zal Apenheul (het park en onze congreslocatie De St@art) in ieder geval tot en met 6 april 2020 gesloten blijven. We hopen daarna weer open te gaan, maar dit is uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen de komende weken.

  • Ja, deze kaarten zijn het hele seizoen geldig. Dat is tot en met zondag 1 november 2020.

  • Deze kaarten zijn geldig tot en met zondag 10 mei 2020.

  • Voor vragen over entreekaarten via andere aanbieders/ acties kun je contact opnemen met de betreffende aanbieder.

  • Nee, vooralsnog gaan wij ervan uit dat je de rest van het seizoen het park kunt bezoeken.

  • Vanaf de eerste dag van opening van ons park kun je hiervoor terecht bij onze bezoekersservice.

  • We zijn in gesprek met de partijen die betrokken zijn bij de bouw van het nieuwe gebied. We bespreken met hen hoe we de impact van hun werkzaamheden zo klein mogelijk kunnen laten zijn of zelfs tijdelijk kunnen stilleggen. Ook hier is het belangrijk dat we geen risico nemen in het welzijn van onze dieren en medewerkers.

Ook interessant