Home Nieuws Apeldoornse schoolkinderen openen nieuw gebied met ...

Samen met Sterrin Smalbrugge (ecoloog, herpetoloog, schrijfster en presentatrice) en Roel Welsing, directeur van Stichting Apenheul, staken de kinderen de handen uit de mouwen. Zij verrijkten het gebied met bomen en planten en maakten waterijsjes voor de twee nieuwe loslopende apensoorten.​

Apenheul heeft de afgelopen winter een indrukwekkend, nieuw gebied ontwikkeld waar natuur, biodiversiteit en duurzaamheid centraal staan. Aan het eind van het park is een gebied ingericht waar bezoekers zich vanuit verschillende perspectieven kunnen verwonderen over de schoonheid van de natuur. In het gebied kun je zomaar oog in oog staan met twee nieuwe loslopende apensoorten. Een unieke beleving, want West-Afrikaanse franjeapen en Noordelijke talapoins lopen in geen ander park in Nederland los.

Sterrin Smalbrugge: “Dat we deze twee soorten hier in Apenheul kunnen ontmoeten is niet alleen uniek, maar vooral ook belangrijk. Door bewust te zijn van hoe deze soorten leven, zich gedragen en welke rol ze spelen in de keten – niet alleen in het wild, maar ook hier in Apenheul – ontdekken we wat onze eigen unieke plek in het ecosysteem is. En welke bijdrage we kunnen leveren om de natuur te behouden en daar waar het nodig is te verrijken.”

De handen uit de mouwen steken om het leefgebied van de apen én de natuur te verrijken!

Vanochtend staken kinderen van groep 7 en 8 van de Apeldoornse Sprengenpark en Rietendakschool de handen uit de mouwen tijdens de officiële opening van dit bijzondere gebied. Twee van hen mochten samen met Sterrin en Roel een boom planten, waarna ook de andere kinderen het leefgebied van de apen verder verrijkten.

“In Apenheul willen we liefde en respect voor dieren en natuur stimuleren. Vandaag hebben we de Apeldoornse jeugd op een bijzondere manier in contact gebracht met de natuur en de apen. Gezien het enthousiasme van de kinderen is onze missie geslaagd!” aldus directeur Roel Welsing.

Directeur Roel Welsing: Vandaag hebben we de Apeldoornse jeugd op een bijzondere manier in contact gebracht met de natuur en de apen.

Bekijk hier hoe de feestelijke opening verliep!

Ook interessant