Home Het park Gorillavallei

Apenheul ontwikkelt een nieuw gorillagebied: de Gorillavallei

Gorilla’s leven al sinds 1976 in Apenheul. In die tijd was het gorillaverblijf revolutionair! Na 50 jaar zijn het gebouw en de eilanden toe aan vernieuwing om deze fascinerende mensapen ook de komende 50 jaar te kunnen huisvesten. Als expert willen wij onder andere meerdere gorillagroepen gescheiden van elkaar kunnen houden. Tijd voor een grote renovatie! De Gorillavallei maakt het mogelijk onze expertise op het gebied van gorilla’s nog verder te ontwikkelen én een belangrijke bijdrage te leveren aan de kennis en het behoud van deze soort wereldwijd.

Zo helpt Apenheul gorilla’s in het wild

Apenheul werkt wereldwijd actief mee aan natuur- en soortbehoud. Zo steunen we een belangrijk onderzoeksproject naar Westelijke laaglandgorilla’s in Congo. Ook in ons park doen we veel onderzoek naar het gedrag van gorilla’s. In samenwerking met universiteiten krijgen we steeds meer inzicht, wat ons helpt de soort beter te begrijpen, bij te dragen aan hun welzijn en ze beter te kunnen beschermen in het wild.

Help je mee?

Het is onze ambitie de Gorillavallei in 2028 te openen. Hier is veel geld voor nodig. Apenheul is een stichting zonder winstoogmerk en krijgt geen subsidie. We sparen al een aantal jaren voor het uitvoeren van deze grootse plannen, maar we kunnen het niet zonder jouw hulp! Help je mee de Gorillavallei te realiseren?

Help mee en doneer jouw bijdrage via onderstaand formulier. Bedankt namens de gorilla’s!

{{ctrl.RequiredValidationMessage}} {{ctrl.WrongFormatValidationMessage}}
{{ctrl.amountTooLarge()}}

Geef om gorilla’s en geef

Wat?          Nieuw leefgebied voor de gorilla’s in Apenheul
Waarom?     Na 50 jaar is vernieuwing nodig. Ook hebben we een duurzaam verblijf nodig waar we meerdere gorillagroepen kunnen huisvesten.
Hoeveel geld is er nodig?  Veel! We willen het beste voor de gorilla’s en denken zeker 4 miljoen euro nodig te hebben

Samenwerking

Ook voor de ontwikkeling van dit gorillagebied en -gebouw werken we samen met architect Martijn de Geus van maison h, die vroeger als gorillaverzorger bij Apenheul heeft gewerkt. Hij helpt ons de plannen vorm te geven met aandacht voor onze missie: bezoekers een bijzondere dag uit bieden om zo de liefde voor dieren en natuur te vergroten.

Impressie Gorillavallei

Ook interessant