Home Het park Loslopende apen

Welkom tussen de apen!

Kom je een bijzondere dag beleven tussen de loslopende apen? Dan vragen we je aan een aantal regels te houden. Zo zorgen we samen voor tevreden en gezonde dieren, en kan jij kan maximaal van de loslopende apen genieten!

  • De apen in Apenheul zijn van nature vriendelijk en ongevaarlijk. Als je ze gewoon hun gang laat gaan, zullen ze je niets doen. Je ziet ze dan op hun mooist én grappigst! Aai de apen dus niet en pak ze ook niet op. Een aap ziet dat als een bedreiging en kan denken dat je hem kwaad wilt doen.
  • De apen krijgen een speciaal dieet van de dierverzorgers. Mensenvoedsel, pinda's, snoep en meegebracht fruit horen daar niet bij. De apen kunnen hier erg ziek van worden. Voer de apen dus nooit! Berg je medicijnen, sigaretten en andere verdovende middelen ook goed op. Deze spullen zijn gevaarlijk voor de dieren.
In Apenheul kan je een speciale ‘100% aapvrije tas’ lenen. Zo neem je al je spullen veilig mee het park in en kunnen de nieuwsgierige apen niet bij je spullen komen.
  • Eet en snoep zelf gerust, maar doe dat niet in de gebieden waar apen loslopen. Op de plattegrond (die je bij de ingang krijgt) staat precies aangegeven waar je wel en niet mag eten.
  • Selfiesticks zijn in Apenheul niet toegestaan. Voor de apen kan een selfiestick als een bedreiging overkomen.

Grote eilanden

Natuurlijk zijn er ook apen die niet loslopen, zoals de gorilla's en orang-oetans. Zij leven niet in kooien of achter tralies, maar op grote, natuurlijke eilanden. Zo kan jij ze in een natuurlijke omgeving - van dichtbij - ontmoeten. Heel bijzonder!

Tip! Kom alles te weten over de dieren tijdens de speciale presentaties van de dierverzorgers.

Ook interessant