Home Het park Loslopende apen

Een dagje apen spotten!

Apenheul is een 12 hectare groot bos midden op de Veluwe. Tussen het groen ontdek je zo’n 300 apen. Daarvan loopt ongeveer de helft gewoon los tussen de bezoekers. Je kan de apen dus van heel dichtbij bewonderen. De doodshoofdaapjes zijn heel nieuwsgierig en springen soms op je schouder. De andere loslopende apen komen meestal niet óp je zitten, maar zijn wel super dichtbij. Grote kans dus, dat er ineens een aap naast je voeten zit of boven je hoofd slingert.

De apen in Apenheul zijn van nature vriendelijk en ongevaarlijk. Als je de apen gewoon hun gang laat gaan, zullen ze je niets doen.

Natuurlijk zijn er in Apenheul ook apen die niet loslopen, zoals gorilla's en orang-oetans. Zij leven niet in kooien of achter tralies, maar op grote, natuurlijke eilanden. Zo zie jij de apen op hun mooist. In ons park kan je ook heerlijk eten en drinken op onze terrassen of zelf de aap uithangen. Bovendien maak je hier de allermooiste dierenfoto’s!

Huisregels

Met zoveel loslopende apen vragen we je om je aan een aantal huisregels te houden. Zo zorgen we samen voor blije en tevreden dieren én mensen:

  • Aai de apen niet en pak ze ook niet op. De apen zien dat als een bedreiging en kunnen denken dat je ze kwaad wilt doen.
  • Voer de apen niet. De apen krijgen een speciaal dieet van de dierverzorgers om gezond te blijven. Mensenvoedsel, pinda's, snoep en zelfs meegebracht fruit horen daar niet bij. Ze kunnen daar erg ziek van worden!
  • Eet niet in de gebieden waar de apen loslopen. Op de plattegrond die je bij de ingang krijgt staat precies aangegeven waar je wel en niet mag eten.
  • Berg je spullen goed op. Medicijnen, sigaretten en andere verdovende middelen zijn gevaarlijk voor de dieren.
  • Laat je selfiestick thuis. Voor de apen kan een selfiestick als een bedreiging overkomen.
  • Extra maatregelen. In verband met de huidige situatie rondom het corona-virus zijn er extra maatregelen getroffen.
Met je bezoek aan Apenheul steun je het goede doel. Een deel van onze opbrengst gaat naar het Apenheul Natuurbehoudfonds.

Ook interessant