Home Het park Eten en spelen

Eten & drinken

In Apenheul zijn verschillende horecavoorzieningen. Geniet middenin de natuur van een drankje, vers broodje of een frietje. Helemaal bijzonder is de (h)eerlijke Lazy Monkey koffie van ons eigen koffie-project in Peru.

Het bezoek aan de horeca in het park zal ook anders zijn. Er zijn twee horecapunten geopend waar ook toiletvoorzieningen aanwezig zijn: de Apegaap (het nieuwe horecagebouw in het vernieuwde gebied) en de Wildebras (voorheen Bigfood). Het meubilair is zo geplaatst dat rekening wordt gehouden met 1,5 meter afstand en dit mag niet verschoven worden. Bestellingen kunnen alleen geplaatst én betaald worden met je mobiele telefoon (via iDeal). Je kunt geen bestellingen via de counter plaatsen en/of afrekenen. Je bestelling kun je ophalen bij de buitencounter, waar ook 1,5 meter markeringen zijn aangebracht.

De Apegaap
Begin je dagje Apenheul goed met een kop vers gezette Lazy Monkey koffie! Natuurlijk serveren we er allerlei lekkers bij, zoals zoetigheden of een empenada (ambachtelijk saucijzenbroodje). 

De Wildebras
Dit grote restaurant ligt middenin Apenheul. Het is deels overdekt én heeft een groot en overzichtelijk terras. Je kan hier van alles krijgen. Voor kinderen serveren we kindermenu’s met een verrassing. Uitgegeten? Naast het terras kunnen kinderen zelf de aap uithangen in het Na-aaphuis.

De koffie in Apenheul is heerlijk én eerlijk. Ecologisch verbouwd in de nevelwouden van Peru. Zo helpen we de mensen én de natuur!

Spelen

Slinger jij net zo soepel als een slingeraap? Ben je net zo sterk als een gorilla? En kan je net zo goed klimmen als een berberaap? Door heel Apenheul vind je leuke én spannende speeltoestellen waar je zelf de aap kan uithangen!

Het huis van Naaap
Ontdek het vernieuwde huis van Naaap waarin je spelenderwijs alles leert en ontdekt over apen.

Grote speeltuinen
Bij horecapunt De Waaghals vind je de grootste speeltuin van Apenheul. Klim en klauter naar boven en suis razendsnel van de grote glijbaan weer naar beneden! Of neem een kijkje in de speeltuin bij de orang-oetans waar je naast de apen net zo klimt en slingert als zij.

De speeltoestellen zijn alleen toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar. Toezicht vanaf de kant is toegestaan voor één begeleider. De begeleiders die toezicht houden, moeten 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

Ook interessant