Home Het park Eten en spelen

Eten & drinken

Op onze gezellige terrassen geniet je in de natuur van een drankje, vers broodje, biologisch frietje of een (h)eerlijk kopje Lazy Monkey koffie van ons eigen koffie-project in Peru. Wil je liever binnen zitten? Dat kan bij Restaurant BigFood.

De restaurants

Café Lazy Monkey
Begin je dag met een (h)eerlijk kopje, vers gezette Lazy Monkey koffie. En natuurlijk serveren we er allerlei lekkers bij.

Restaurant BigFood
Dit grote restaurant is deels overdekt en heeft een groot en overzichtelijk terras. Het assortiment is uitgebreid. Geniet van biologische frites met een snack, verse pasta's, frisse salades of een kop soep met een versgebakken broodje. Voor kinderen hebben we allerlei kindermenu’s mét een verrassing. Naast het terras kunnen kinderen bovendien zelf de aap uithangen in het Na-aaphuis.

Jambo's Place
Het ruime terras van Jambo's kijkt uit op het grootste gorilla-eiland ter wereld! Je geniet hier van verse broodjes en biologische frites, maar ook van een lekkere tosti, poffertjes of een beker met biologisch softijs. Je kan hier bovendien glutenvrij eten! In de naastgelegen speeltuin met grote glijbaan kunnen kinderen zich uitstekend vermaken.

Sandy's corner
Dit gezellige horecapunt ligt langs het eiland van de orang-oetans. Geniet van deze bijzondere dieren onder het genot van een heerlijk ijsje of een lekker drankje. Sandy's corner is open in de meeste weekenden, op feestdagen en in vakanties.

Mobiele verkooppunten
Op verschillende plekken in het park kan je onze mobiele verkooppunten tegenkomen. Hier zijn bijvoorbeeld verse barbecue-producten, ijsjes, drankjes en andere kleine hapjes verkrijgbaar.

De koffie die wij in ons park serveren is heerlijk én eerlijk. Ecologisch verbouwd in de nevelwouden van Peru. Zo helpen we de mensen én de natuur!

Spelen

Kan je net zo goed slingeren als een slingeraap? Ben je net zo sterk als een gorilla? En kan je net zo goed klimmen als een berberaap? Door het hele park vind je leuke én spannende speeltoestellen waarbij je heerlijk de aap kan uithangen!

Na-aaphuis
Leef je uit als een aap in het Na-aaphuis! Klim en klauter als de apen, vind de weg in het spannende jungledoolhof of doe de grote apentest. In het Na-aaphuis ontdek je zelf hoeveel jij op een aap lijkt!

Grote speeltuinen
Bij ons horecapunt Jambo's Place vind je de grootste speeltuin van Apenheul. Klim en klauter naar boven en suis razendsnel van de grote glijbaan weer naar beneden! Ook bij de orang-oetans is een grote speeltuin: leuk voor de waaghalzen!

Draaimolen
Aan het einde van Apenheul vind je een prachtige draaimolen, geïnspireerd op de dieren van het Amazonewoud in Zuid-Amerika. Stap in voor een rondje op kleurige ara, de stoere jaguar of de vrolijke aap. De draaimolen is gratis voor bezoekers van Apenheul en dagelijks in de middag geopend.

Een aapje mee naar huis? Dat kan! In onze souvenirshop vind je een uitgebreid assortiment met pluchen dieren en nog meer apen- en Apenheulsouvenirs.

Ook interessant