Home Het park Eten en spelen

Eten & drinken

In Apenheul zijn verschillende horecavoorzieningen. Op onze terrassen geniet je middenin de natuur van een drankje, vers broodje of een frietje. Helemaal bijzonder is de (h)eerlijke Lazy Monkey koffie van ons eigen koffie-project in Peru. Liever binnen zitten? Dat kan bij Restaurant BigFood middenin Apenheul.

Horeca in Apenheul

Café Lazy Monkey
Begin je dagje Apenheul goed met een kop vers gezette Lazy Monkey koffie! Natuurlijk serveren we er allerlei lekkers bij, zoals zoetigheden of een empenada (ambachtelijk saucijzenbroodje).

Restaurant BigFood
Dit grote restaurant ligt middenin Apenheul. Het is deels overdekt én heeft een groot en overzichtelijk terras. Je kan hier van alles krijgen, zoals frites met een snack, frisse salades, een kop soep of natuurlijk ons beroemde 'broodje aap'! Voor kinderen serveren we kindermenu’s met een verrassing. Uitgegeten? Naast het terras kunnen kinderen zelf de aap uithangen in het Na-aaphuis.

Jambo's Place
Het terras van Jambo's Place is er niet zomaar één: vanaf hier heb je namelijk uitzicht op het grootste gorilla-eiland ter wereld! Geniet ondertussen van verse broodjes, frites, wraps of een beker biologisch softijs. Handig: Je kan bij Jambo's Place ook glutenvrij eten. En in de naastgelegen speeltuin met een grote glijbaan hoeven kinderen zich zeker niet te vervelen.

Sandy's corner
Dit gezellige horecapunt ligt langs het eiland van de orang-oetans. Bekijk deze bijzondere dieren terwijl je geniet van een ijsje of een drankje. Sandy's corner is open in de meeste weekenden, op feestdagen en in vakanties.

Mobiele verkooppunten
Op verschillende plekken in het park kan je onze mobiele verkooppunten tegenkomen. Hier verkopen we bijvoorbeeld barbecue-producten, ijsjes, drankjes en andere kleine hapjes.

De koffie in Apenheul is heerlijk én eerlijk. Ecologisch verbouwd in de nevelwouden van Peru. Zo helpen we de mensen én de natuur!

Spelen

Slinger jij net zo soepel als een slingeraap? Ben je net zo sterk als een gorilla? En kan je net zo goed klimmen als een berberaap? Door heel Apenheul vind je leuke én spannende speeltoestellen waar je zelf de aap kan uithangen!

Na-aaphuis
In het Na-aaphuis in Apenheul ontdek je zelf hoeveel jij op een aap lijkt! Klim en klauter als de apen, vind de weg in het jungledoolhof of doe de grote apentest. 

Grote speeltuinen
Bij horecapunt Jambo's Place vind je de grootste speeltuin van Apenheul. Klim en klauter naar boven en suis razendsnel van de grote glijbaan weer naar beneden! Of neem een kijkje in de speeltuin bij de orang-oetans waar je naast de apen net zo klimt en slingert als zij.

Draaimolen
Enorm populair bij onze jongste bezoekers is de draaimolen aan het einde van de looproute van Apenheul. Stap in voor een rondje op de vrolijke aap of op één van de andere dieren uit het Zuid-Amerikaanse regenwoud. De draaimolen is gratis voor bezoekers van Apenheul en dagelijks in de middag geopend.

Aapje mee naar huis? In onze souvenirshop koop je de leukste en schattigste pluchen aapjes of andere Apenheul-souvenirs.

Ook interessant