Home Plan je bezoek We gaan weer open!

Apenheul is een 12 hectare groot bos midden op de Veluwe. Tussen het groen ontdek je zo’n 300 apen! In dit prachtige, groene dierenpark zijn met goed weer de meeste dieren buiten te zien. Om bezoekers te ontvangen én ons aan de richtlijnen van het RIVM te houden zijn er een aantal belangrijke maatregelen genomen. Denk hierbij aan het veilig afstand kunnen houden van elkaar en de dieren en er zijn extra hygiëne maatregelen.

Loslopende apen

In Apenheul ontdek je zo’n 35 verschillende soorten apen. Daarvan loopt een gedeelte gewoon los tussen de bezoekers! En dat maakt Apenheul uniek op de wereld. Om de veiligheid van bezoekers en dieren te waarborgen zijn op dit moment niet alle loslopende apen gebieden geopend. Voorlopig zijn het doodshoofdapendoorloopgebied, het Apenboompad en het doorloopgebied bij de berberapen gesloten, maar onze dierverzorgers doen er alles aan om de dieren goed zichtbaar te maken vanuit diverse uitkijkpunten.
In het nieuwe dwergapengebied en het Madagaskargebied lopen de apen nog steeds vrij rond. Wij vragen je om ook van de apen 1,5 meter afstand te houden.

De meeste apen zijn dus gelukkig nog steeds goed zichtbaar, soms is het net even iets meer zoeken. Om je hier een beetje bij te helpen, kan je bij de ingang een gratis apenspeurkaart meenemen.

In het park

Bij binnenkomst in Apenheul krijg je een (gratis) plattegrond mee, zodat je alles in ons park kunt vinden. Om de 1,5 meter maatregel te waarborgen heeft het park een verplichte éénrichtingsroute. Langs deze looproute zijn een aantal rookplekken ingericht. 
Het is helaas niet mogelijk om in het park contant te betalen. Bestellingen en betalingen gebeuren via een mobiele telefoon (met iDeal).
Vanwege hygiënemaatregelen kan Apenheul geen aapvrije tassen uitlenen. Zorg daarom zelf voor een goed afsluitbare tas met rits. 

Reserveer een kaartje

Vooraf moet online een tijdslot gereserveerd worden en kaartjes zijn alleen online te koop en niet bij de kassa van Apenheul. Het reserveren van een tijdslotticket geldt ook voor mensen die reeds een kaartje hebben gekocht. Een tijdslotticket geldt alleen voor de tijd van aankomst. Daarna mag je, zolang we open zijn, genieten van het groene park! Als seizoenkaarthouder en/of Vriend van Apenheul kan je ons park bezoeken wanneer jij maar wilt! Het is niet (meer) nodig om van te voren een tijdslotticket te reserveren. Je kan tijdens openingstijden het park in op vertoon van jouw seizoenkaart en/ of Vriendenpas.

We hopen op je begrip in deze bijzondere tijd en wensen je alvast heel veel plezier in ons prachtige park.