Home Het park Een dagje apen spotten

Apenheul is een 12 hectare groot bos midden op de Veluwe. Tussen het groen ontdek je zo’n 300 apen. Daarvan loopt ongeveer de helft los in het park. In het nieuwe dwergapengebied vindt je loslopende dwergapen, zoals de rode titi's, witgezichtsaki's en een zilver-oeistiti. De doodshoofdaapjes zijn heel nieuwsgierig en springen zo op de tunnel waar jij als bezoeker doorheen loopt! Je kunt veel apen dus van super dichtbij bekijken!

Natuurlijk zijn er in Apenheul ook apen die niet loslopen, zoals gorilla's en orang-oetans. Zij leven niet in kooien of achter tralies, maar op grote, natuurlijke eilanden. Zo zie jij de apen op hun mooist. In ons park kan je ook heerlijk eten en drinken op onze terrassen of zelf de aap uithangen in een megagrote gorillakop in één van de vele speeltuinen. Bovendien maak je hier de allermooiste dierenfoto’s!

De speurtas en speurkaart maken een dagje apen spotten nóg leuker!

Met de supergave Apenheul speurtas heb je alles bij de hand om echt álle apen te vinden. Deze mooie rugzak is gemaakt van biokatoen en bevat een pet, verrekijker en een notitieblok. Wil je zeker zijn van een speurtas? Bestel deze eenvoudig via de webshop wanneer je kaartjes besteld!

Net na de kaartcontrole bij de ingang kan je een gratis speurkaart meenemen. Kras het vakje open als je de aap hebt gespot! Kun jij meer dan 30 apensoorten ontdekken? 

Huisregels

Met loslopende apen vragen we je om je aan een aantal huisregels te houden. Zo zorgen we samen voor blije en tevreden dieren én mensen:

  • Houd afstand van de apen. Het is belangrijk om minimaal 1,5 meter afstand te houden van de apen. Als je te dichtbij komt zien de apen dat als een bedreiging en kunnen denken dat je ze kwaad wilt doen.
  • Voer de apen niet. De apen krijgen een speciaal dieet van de dierverzorgers om gezond te blijven. Mensenvoedsel, pinda's, snoep en zelfs meegebracht fruit horen daar niet bij. Ze kunnen daar erg ziek van worden!
  • Eet niet in de gebieden waar de apen loslopen. Op de plattegrond die je bij de ingang krijgt staat precies aangegeven waar je wel en niet mag eten.
  • Berg je spullen goed op. Medicijnen, sigaretten en andere verdovende middelen zijn gevaarlijk voor de dieren.
  • Laat je selfiestick thuis. Voor de apen kan een selfiestick als een bedreiging overkomen.
  • Extra maatregelen. In verband met de huidige situatie rondom het corona-virus zijn er extra maatregelen getroffen.
Met je bezoek aan Apenheul steun je het goede doel. Een deel van onze opbrengst gaat naar het Apenheul Natuurbehoudfonds.

Ook interessant