Home Het park Een dagje apen spotten

Apenheul is een 12 hectare groot bos midden op de Veluwe. Tussen het groen ontdek je zo’n 300 apen. Daarvan loopt ongeveer de helft los in het park. In het nieuwe dwergapengebied vind je loslopende dwergapen, zoals de rode titi's, witgezichtsaki's en een zilver-oeistiti. De doodshoofdapen zijn heel nieuwsgierig. Ze lopen los door het gebied waar jij als bezoeker ook doorheen loopt! Je kunt veel apen dus van heel dichtbij bekijken!

Natuurlijk zijn er in Apenheul ook apen die niet loslopen, zoals gorilla's en orang-oetans. Zij leven niet in kooien of achter tralies, maar op grote, natuurlijke eilanden. Zo zie jij de apen op hun mooist. In ons park kan je ook heerlijk eten en drinken op onze terrassen of zelf de aap uithangen in een megagrote gorillakop in één van de vele speeltuinen. Bovendien maak je hier de allermooiste dierenfoto’s!

Huisregels

Met loslopende apen vragen we je om je aan een aantal huisregels te houden. Zo zorgen we samen voor blije en tevreden dieren én mensen:

  • Houd afstand van de apen en geef ze de ruimte. Houd afstand en dring je niet op aan de apen. Je bent te gast in hun leefgebied. Als je te dichtbij komt, zien de apen dat als een bedreiging en kunnen ze denken dat je ze kwaad wilt doen.
  • Voer de apen niet. De apen krijgen een speciaal dieet van de dierverzorgers om gezond te blijven. Mensenvoedsel, pinda's, snoep en zelfs meegebracht fruit horen daar niet bij. Apen kunnen daar erg ziek van worden!
  • Aai en lok de apen niet. Het blijven wilde dieren.
  • Eet niet in de gebieden waar de apen loslopen. Op de plattegrond staat precies aangegeven waar je wel en niet mag eten.
  • Berg je spullen goed op. Medicijnen, sigaretten en andere verdovende middelen zijn gevaarlijk voor de dieren.
  • Laat je selfiestick thuis. Voor de apen kan een selfiestick als een bedreiging overkomen.
Met je bezoek aan Apenheul steun je het goede doel. Een deel van onze opbrengst gaat naar natuurbehoudprojecten over de hele wereld.

Ook interessant