Home Plan je bezoek Jouw bezoek

Apenheul is tot april 2022 alleen geopend voor groepen.

Veiligheid boven alles!

Gelukkig is Apenheul een prachtig park met veel buitenruimte en weinig bebouwing. Voor een bezoek aan Apenheul is geen coronatoegangsbewijs nodig. Uiteraard houden wij ons aan alle maatregelen en richtlijnen van het RIVM, hebben we extra hygiëne maatregelen genomen en vragen wij bezoekers om voldoende afstand te houden. Het houden van afstand geldt in Apenheul niet alleen voor bezoekers, maar ook voor dieren. Dit om ook de veiligheid van alle loslopende apen te garanderen. Onze dieren zijn niet gevaccineerd en wij vinden hun veiligheid ontzettend belangrijk. We vragen je dus ook echt om 1,5 meter afstand te houden van de loslopende apen.

Loslopende apen

In Apenheul ontdek je zo’n 35 verschillende apensoorten, waarvan vele soorten ook los tussen de gasten kunnen lopen. Veel van deze gebieden zijn gewoon toegankelijk. 

We hebben bij twee gebieden aanpassingen gedaan om de veiligheid voor bezoekers én de apen goed te kunnen garanderen. Dit is bij de doodshoofdapen en de berberapen. Bij de doodshoofdapen hebben we dit wel op een hele bijzondere manier gedaan en een leuke en spannende oplossing gevonden! Je wandelt via een megagroot houten doodshoofdapenhoofd een tunnel in die door het doodshoofdapengebied loopt. Het apenboompad wordt gerenoveerd en zal volgend seizoen weer geopend zijn. Alle apen zijn nog steeds op een mooie manier zichtbaar.

De binnenverblijven van de mensapen (gorilla’s, orang-oetans en bonobo’s) zijn open en zijn met een mondkapje toegankelijk. De dieren zijn in hun binnenverblijf of op hun prachtige, ruime eilanden te bewonderen.

In het park

Bij binnenkomst in Apenheul krijg je een (gratis) plattegrond mee, zodat je alles in ons park kunt vinden. Onze horeca is geopend voor afhaal en in het park zijn voldoende rustplekken aanwezig. De wc's zijn geopend en zijn zonder coronatoegangsbewijs te gebruiken. Zorg voor een goed afsluitbare tas want onze apen kunnen erg nieuwsgierig zijn. Het is, vanwege hygiënemaatregelen, niet mogelijk om een aapvrije tas te lenen.

Reserveer een kaartje/tijdslotticket

Vooraf moet online een tijdslot gereserveerd worden en kaartjes zijn alleen online te koop en niet bij de kassa van Apenheul. Een tijdslotticket geldt alleen voor de tijd van aankomst. Daarna mag je, zolang we open zijn, genieten van het groene park! Als seizoenkaarthouder en/of Vriend van Apenheul dien je ook een gratis tijdslotticket te reserveren. Je kan tijdens openingstijden het park in op vertoon van jouw seizoenkaart en/ of Vriendenpas én een tijdslotticket.

We hopen op je begrip en wensen je alvast heel veel plezier in ons prachtige park.