Home Plan je bezoek Jouw bezoek

Veiligheid boven alles!

Gelukkig is Apenheul een prachtig park met veel buitenruimte en weinig bebouwing. Uiteraard houden wij ons aan alle maatregelen en richtlijnen van het RIVM, hebben we extra hygiëne maatregelen genomen en hanteren wij de 1,5 meter afstand regel. Deze geldt in Apenheul niet alleen voor de mensen, maar ook voor de dieren. Dit om ook de veiligheid van alle loslopende apen te garanderen. We vragen je dus ook echt om 1,5 meter afstand te houden van de loslopende apen.

Loslopende apen

In Apenheul ontdek je zo’n 35 verschillende apensoorten, waarvan vele soorten ook los tussen de gasten kunnen lopen. Veel van deze gebieden zijn gewoon toegankelijk. 
We hebben bij drie gebieden aanpassingen gedaan om de veiligheid voor bezoekers én de apen goed te kunnen garanderen. Dit is bij de doodshoofdapen, de berberapen en bij het apenboompad. Deze apen zijn nog steeds op een mooie manier zichtbaar. Bij de doodshoofdapen hebben we dit wel op een hele bijzondere manier gedaan en een leuke en spannende oplossing gevonden! Je wandelt via een megagroot houten doodshoofdapenhoofd een tunnel in die door het doodshoofdapengebied loopt. 
De binnenverblijven van de mensapen (gorilla’s, orang-oetans en bonobo’s) zijn ook weer open! De dieren zijn in hun binnenverblijf of op hun prachtige, ruime eilanden te bewonderen.

In het park

Bij binnenkomst in Apenheul krijg je een (gratis) plattegrond mee, zodat je alles in ons park kunt vinden. Om de 1,5 meter maatregel te waarborgen heeft het park een verplichte éénrichtingsroute. Langs deze looproute zijn een aantal rookplekken ingericht. Onze zitplekken en wc's zijn geopend. Zorg voor een goed afsluitbare tas want onze apen kunnen erg nieuwsgierig zijn. Het is, vanwege hygiënemaatregelen, niet mogelijk om een aapvrije tas te lenen. 

Reserveer een kaartje/tijdslotticket

Vooraf moet online een tijdslot gereserveerd worden en kaartjes zijn alleen online te koop en niet bij de kassa van Apenheul. Een tijdslotticket geldt alleen voor de tijd van aankomst. Daarna mag je, zolang we open zijn, genieten van het groene park! Als seizoenkaarthouder en/of Vriend van Apenheul dien je ook een gratis tijdslotticket te reserveren. Je kan tijdens openingstijden het park in op vertoon van jouw seizoenkaart en/ of Vriendenpas én een tijdslotticket.

We hopen op je begrip in deze bijzondere tijd en wensen je alvast heel veel plezier in ons prachtige park.