Home Natuurbehoud Duurzaamheid

Duurzaamheid in Apenheul

Veel apen in het wild worden met uitsterven bedreigd. De natuur, hun leefgebied, staat onder grote druk. Maar ook mensen hebben de natuur nodig! Daarom stimuleren wij alle gasten van Apenheul om bewust(er) om te gaan met de natuur. Hoe? Door zelf het goede voorbeeld te geven!

Wat doen we allemaal?

Duurzaam ondernemen zit in onze genen. Binnen én buiten Nederland werken we aan een betere wereld. We doen ‘standaard’ dingen, zoals afval scheiden en water en energie besparen. Natuurlijk gebruiken we groene stroom, groen gas en duurzame LED-verlichting. Maar nog liever gaan we een stapje verder:

  • Onze dienstparkeerplaats is overdekt met zonnepanelen.
  • We gebruiken zoveel mogelijk duurzame materialen, zoals FSC-hout.
Onze vloerbedekking is gemaakt van gerecyclede autobanden en spijkerbroeken
  • De vloerbedekking van onze congres- en evenementenlocatie De St@art is gemaakt van gerecyclede autobanden en spijkerbroeken.
  • Waar mogelijk gebruiken we biologische, Fair Trade en diervriendelijke (horeca)producten.
  • We werken wereldwijd aan natuurbehoud met het Apenheul Natuurbehoudfonds.

Sustainable Development Goals (SDG’s)

Iedere dag kijken we welke stappen we in ons duurzaam ondernemerschap kunnen zetten. We kunnen dan ook met trots melden dat we ons in 2020 hebben verbonden aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) zoals bepaald door de Verenigde naties. Het gaat om onder andere de volgende SDG’s of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen:

  • Ontbossing een halt toe roepen, duurzaam bebossen en herbebossen
  • Verlies aan natuurlijke leefgebieden en biodiversiteit tegengaan en bedreigde soorten beschermen
  • Financiële hulpbronnen mobiliseren om ecosystemen op duurzame wijze te gebruiken

Deze doelen sluiten aan bij onze missie, visie en strategie van Apenheul en het Apenheul Natuurbehoudfonds in het bijzonder.

Steeds een stapje verder

Duurzaam ondernemen is nooit af. We blijven stappen zetten voor een betere wereld. Soms groot, soms klein. In juli 2021 hebben we bijvoorbeeld in het park verzamelbakken geplaatst waarin bezoekers de gekochte PET-flessen kunnen deponeren. Zo hopen we Apenheul (en de wereld om ons heen!) weer een stukje duurzamer te maken.

Inkoopvoorwaarden

We werken continu aan het verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Dat vragen we ook van onze leveranciers. Daarom stellen we een aantal voorwaarden aan onze inkooppartners. Meer hierover lees je in ons duurzaam inkoopbeleid.

MVO-verklaring

In Apenheul houden we ons aan afspraken over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Meer hierover lees je in onze MVO-verklaring.

Ook interessant