Home Natuurbehoud Duurzaamheid

Duurzaamheid in Apenheul

Veel apen in het wild worden met uitsterven bedreigd. De natuur, hun leefgebied, staat onder grote druk. Maar ook mensen hebben de natuur nodig! Daarom stimuleren wij alle gasten van Apenheul om bewust(er) om te gaan met de natuur. Hoe? Door zelf het goede voorbeeld te geven!

Wat doen we allemaal?

Duurzaam ondernemen zit in onze genen. Binnen én buiten Nederland werken we aan een betere wereld. We doen ‘standaard’ dingen, zoals afval scheiden en water en energie besparen. Natuurlijk gebruiken we groene stroom, groen gas en duurzame LED-verlichting. Maar nog liever gaan we een stapje verder:

 

  • We gebruiken regenwater voor de wc’s.
  • Onze dienstparkeerplaats is overdekt met zonnepanelen.
Onze vloerbedekking is gemaakt van gerecyclede autobanden en spijkerbroeken
  • We schenken koffie van ons duurzame geelstaartwolaap-project in Peru.
  • We gebruiken zoveel mogelijk duurzame materialen, zoals FSC-hout.
  • De vloerbedekking van onze congres- en evenementenlocatie De St@art is gemaakt van gerecyclede autobanden en spijkerbroeken.
  • Waar mogelijk gebruiken we biologische, Fair Trade en diervriendelijke (horeca)producten.
  • We werken wereldwijd aan natuurbehoud met het Apenheul Natuurbehoudfonds.

 Green Key

Duurzaamheid zit in onze genen, dat weten we. Maar soms is het fijn als anderen bevestigen dat je goed bezig bent. Daarom zijn we heel trots dat we in 2020 opnieuw het gouden Green Key certificaat hebben gekregen! Hiermee hebben we het hoogste niveau van Green Key behaald; een internationaal keurmerk voor duurzame organisaties in de vrijetijdssector. Meer informatie lees je op de website van Green Key.

Sustainable Development Goals (SDG’s)

We blijven iedere dag bekijken welke nieuwe stappen we kunnen zetten in ons duurzaam ondernemerschap. We zijn dan ook trots te melden dat we ons begin juni 2020 expliciet hebben verbonden aan de Sustainable Development Goals (SDG's) bepaald door de Verenigde Naties (VN). Dit door lid te worden van de SDG Nederland community. De Sustainable Development Goals oftewel de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen sluiten aan bij onze visie, missie en strategie en de manier hoe we dit doen. Meer informatie over de SDG’s waar we ons aan verbonden hebben lees je hier.

Steeds een stapje verder

Duurzaam ondernemen is nooit af. We blijven stappen zetten voor een betere wereld. Soms groot, soms klein. In juli 2021 hebben we bijvoorbeeld in het park verzamelbakken geplaatst waarin bezoekers de gekochte PET-flessen kunnen deponeren. Zo hopen we Apenheul (en de wereld om ons heen!) weer een stukje duurzamer te maken.

Inkoopvoorwaarden

We werken continu aan het verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Dat vragen we ook van onze leveranciers. Daarom stellen we een aantal voorwaarden aan onze inkooppartners. Meer hierover lees je in ons duurzaam inkoopbeleid.

MVO-verklaring

In Apenheul houden we ons aan afspraken over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Meer hierover lees je in onze MVO-verklaring.

Ook interessant