Even wennen

Bao Bao woonde jarenlang in Taipei Zoo (Taiwan). Inmiddels begint het tweede gorilla-eiland in Apenheul steeds vertrouwder voor hem te worden. Hier brengt hij de tijd door met de drie gorillavrouwen Mandji, Mintha en M’Fugaji. Ook voor deze dames is zo’n nieuwe man best even wennen. Maar inmiddels tonen Bao Bao en de dames al wat meer interesse in elkaar. En dat is fijn, want we hopen dat Bao Bao in de toekomst natuurlijk voor gezonde gorillakinderen gaat zorgen. Maar zo ver is het nu nog niet.

Vertrouwen opbouwen

Verschillende bezoekers hebben al een glimp opgevangen van de imposante zilverrug. Bao Bao loopt namelijk steeds vaker op zijn eiland rond. Hij vindt het ook nog prettig om zo nu en dan wat tijd binnen door te brengen. De dierverzorgers geven hem die ruimte ook. Een aantal uren per dag zit Bao Bao buiten op het eiland. De dierverzorgers doen de schuif naar het binnenverblijf dan dicht. Op andere momenten blijft de schuif juist weer open. Zo geven de dierverzorgers hem langzaam maar zeker het vertrouwen dat hij zelf naar binnen en naar buiten kan. De ene keer zal je Bao Bao dus beter kunnen zien dan de andere keer.

Hoe is het met Jambo?

Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de verhuizing van Jambo en zijn zonen in volle gang. We hebben een nieuw verblijf voor de vier mannen op het oog, maar kunnen nog niet zeggen wanneer en waarheen de mannen vertrekken. Dat heeft allemaal te maken met de vele regels rondom de verhuizing van gorilla’s. Met Jambo en de andere 9 gorilla’s in Apenheul gaat het goed. Zij zitten op het grote gorilla-eiland en zijn dagelijks te zien voor bezoekers. Ook komen zij gewoon naar de gorillavoederingen. Pas als Jambo en zijn zonen zijn verhuisd, zal Bao Bao kennismaken met de andere gorilla’s en langzaam zijn plek innemen op het grote gorilla-eiland.

Ook interessant