Home Ontdek & leer Wisseling van de macht Update #11: Hoe gaat het met Bao Bao?

Nadat Jambo en zijn zonen zijn verhuisd naar Al Ain Zoo, is gorilla Bao Bao - samen met de drie vrouwen waar hij al mee samen zat - verhuisd naar de andere kant van ons gorillagebouw. Daar heeft hij eerst mogen wennen aan zijn nieuwe verblijf, zodat hij een beetje zijn weg leerde kennen.

Vervolgens mocht hij kennismaken met de overige zes gorillavrouwen in Apenheul. Die introductie verliep heel vlotjes. De vrouwen leken wel blij te zijn met de nieuwe man in hun groep en alle dieren zaten na een week al bij elkaar.

Bao Bao ontpopt zich tot een hele goede leider. Hij straalt rust uit en geeft heel goed aan wat hij wel en wat hij niet wil. De vrouwen in de groep lijken zich er heel comfortabel bij te voelen.

Wennen

Gorilla Bao Bao moest wel even wennen aan het groepsleven. Hij kan heel goed omgaan met de andere dieren, maar wat hij niet helemaal begreep was het delen van eten met andere dieren. Zo verzamelt hij weleens al het eten en legt het op een plek neer, om vervolgens weg te lopen en nog meer eten te halen. De andere dieren in de groep grijpen dan hun kans en pikken snel al het eten van Bao Bao. Komt Bao Bao terug, dan is hij helemaal verbaasd dat zijn verzamelde eten weg is...

Buiten

Inmiddels is Bao Bao ook helemaal gewend aan het buitenleven en het gorilla-eiland. Verrassend om te zien dat hij gras heel lekker vindt en daar ook veel van eet. Tijdens de gorilla voederpresentaties komt Bao Bao ook steeds vaker opdagen, tot groot genot van de bezoekers in het park. Het is tenslotte een indrukwekkende verschijning.

Is er al gepaard?

Ja! Dierverzorgers hebben al verschillende paringen tussen Bao Bao en de vrouwen waargenomen. Een heel goed teken, want uiteindelijk is het wel de bedoeling dat Bao Bao voor nakomelingen gaat zorgen. Of er al vrouwen zwanger zijn weten we niet. Het blijft dus spannend of er in de toekomst weer jonge gorilla's te zien zullen zijn in Apenheul.