Gezond snacken in Apenheul

Apenheul staat voor natuurbehoud. We maken bewuste keuzes en dat geldt dus ook voor onze horeca. Zo maakten we in 2017 de keuze om alleen nog ‘gezondere’ dranken aan te bieden in de kindermenu’s. De Fristi en Chocomel maakten plaats voor PIP fruitwater, Karma Cola en My Froothie Appelsap: gezondere dranken in vergelijking met reguliere frisdranken. De porties zijn kleiner en biologisch. Bovendien zitten er geen toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen in. Karma Cola is zelfs een voorbeeld van een FairTrade product. En niet geheel onbelangrijk: de verkoop van de kindermenu’s gaat als een trein!

Scholenprogramma

Daarnaast blijven we gezonde voeding voor kinderen stimuleren met ons lesprogramma Apentrots (in samenwerking met Jongeren op Gezond Gewicht Apeldoorn en Junior Lifestyle). Basisschoolleerlingen volgen in de klas een lessenserie. Ze ontdekken wat zij van apen kunnen leren als het gaat om gezond eten en drinken. De afsluitende les is in Apenheul. In 2017 kwamen er maar liefst 1.000 leerlingen naar ons park voor deze les. En ook vóór de zomervakantie in 2018 komen er weer een aantal klassen naar ons toe. 

* onderzoek van Schuttelaar & Partners naar het aanbod van gezonde voeding bij 47 attractieparken, dierentuinen, musea en sportcentra.