Home Apenheul ontwikkelt Update #5: Dompel onder in de pracht van de natuur

Dompel je onder in de pracht van de natuur

In dit gebied kun je je, voordat je het park verlaat, nog een keer verwonderen over de rijkdom en pracht van de natuur. Ook in dit gebied staat het groene en natuurlijke karakter van Apenheul centraal. Het is misschien nu nog niet goed te zien, want de struiken en planten hebben nog even de tijd nodig om te groeien en bloeien, maar in dit bosrijke deel van het park word je straks ondergedompeld in een zee van kleuren en licht.

Twee unieke apensoorten

In het nieuwe gebied wonen twee bijzondere apensoorten. West-Afrikaanse franjeapen zijn echte klimmers en zitten vaak hoog in de bomen. Noordelijke talapoins zijn uitstekende zwemmers; de gracht in het nieuwe gebied ligt er dan ook niet voor niets!  Met deze twee nieuwe soorten heeft Apenheul een primeur. Beide soorten lopen in geen enkel dierenpark in Nederland los. Écht uniek dus.

Mede-bouwers…

Zonder jullie was dit niet mogelijk! Dit prachtige gebied is ontwikkeld in samenwerking met architect Martijn de Geus van maison h., Chi Shanming en meerdere (lokale) partners, zoals: Draisma Bouw, Van Mourik Beekbergen, Hollander Techniek, HENNY CML, Hellebrekers, Nieuwenhuis, Huck Torimex BV, Wolff infra, ViaCon, bbn, Boom Woodcarving, Cambition en onze collega’s van de technische dienst. Allen bedankt voor de fijne samenwerking!

Apenheul is weer open voor het publiek, dus kom snel een kijkje nemen in het nieuwe gebied!