Home Apenheul ontwikkelt Update #3: Werken aan water

De gracht

Eind oktober is het gloednieuwe en duurzame binnenverblijf opgeleverd. Inmiddels zijn we gestart met  het doortrekken van de bestaande gracht dwars door het nieuwe gebied. Deze gracht  kronkelt straks tussen het hoofdpad en het avontuurlijke pad door, langs de bloemenweide en eindigt vlak bij de uitgang in een kleine poel.

Deze gracht is er niet alleen om de lokale natuur en biodiversiteit te stimuleren, maar ook omdat talapoins - een van de apensoorten in dit nieuwe gebied - echte zwemmers zijn.  En het leuke is dat ook jij straks door het water kunt lopen. Zonder natte voeten te krijgen! Afhankelijk van hoe groot je bent, kun je vanaf de zijkant door het water kijken of er bovenop. Met als gevolg dat alles wat je in het water ziet (dieren en planten) er anders uitziet.

Ontwikkelen voor aap, mens én natuur

In het gebied vlak voordat je het park verlaat, wordt een extra gebied voor loslopende apen gecreëerd. Hier staan bezoekers straks oog in oog met een groep loslopende talapoins en een aantal West-Afrikaanse franjeapen. Beide bijzondere apensoorten en uniek. Je ziet dit namelijk nog in geen enkele ander dierenpark in de wereld.

De werkzaamheden in het nieuwe gebied zijn onderdeel van de herinrichting van het gebied rondom de uitgang van Apenheul. Door het gebied opnieuw in te richten, ontstaat er meer ruimte voor de apen, bezoekers én de lokale flora en fauna.