Home Apenheul ontwikkelt Update #1: De bouw is begonnen!

Ontwikkelen voor aap, mens én natuur

De ontwikkeling van het gebied waar de draaimolen zich bevond is onderdeel van de herinrichting van het gebied rondom de uitgang van Apenheul. We gaan Apenheul nog verder verfraaien binnen de poorten van ons park. Dit gebied wordt omgetoverd tot een geheel nieuw gebied waar je nog één keer de schoonheid van de natuur vanuit verschillende perspectieven kunt ervaren. Door het gebied opnieuw in te richten, ontstaat er meer ruimte voor de apen, bezoekers én de lokale flora en fauna.

Start van de werkzaamheden

Ondanks dat de bouwhekken er al een tijdje stonden, de draaimolen al was verplaatst en het eerste snoeiwerk al was gedaan, is op woensdag 15 juni de bouw op toepasselijke wijze van start gegaan. Onder toeziend oog van enkele medewerkers van de bedrijven, betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe gebied, heeft Roel Welsing, directeur Apenheul, grond weggehaald waar straks het dierenverblijf wordt gebouwd. De komende weken wordt het terrein bouwrijp gemaakt, kabels en leidingen aangepast en/of omgelegd en gewerkt aan het fundament van het nieuwe dierenverblijf.

Tijdens de bouw werken we samen met Draisma Bouw, Van Mourik Beekbergen, Hollander Techniek, Henny CML, TVK ZooDesign en Hellebrekers.