Vanaf het begin

Apenheul startte in 1972 met het houden van slingerapen. Zes slingerapen, waaronder Pepi, verhuisden hierheen. Van al deze slingerapen is Pepi de enige die nog in Apenheul woont. Pepi is dus eigenlijk de enige die alles in Apenheul vanaf het begin heeft meegemaakt. Als zij toch eens zou kunnen praten! Ze kreeg in de loop der jaren verschillende nieuwe buren: van gorilla’s tot bonobo’s en recent nog de Hanuman langoeren. Ook zag ze hier voor het eerst in haar leven een miereneter. Dat was even schrikken; de alarmkreten waren tot ver in het park te horen. Gelukkig keerde de rust snel terug en kon Pepi rustig verder slapen, eten en spelen.

Vriendelijk maar pittig

Pepi is een vriendelijke slingeraap met tegelijkertijd een pittig karakter. Ze is zelf nooit moeder geworden, maar wel een hele lieve tante voor de jonge dieren in de groep. Zit een van de kleintjes in de problemen, dan zal Pepi direct te hulp schieten. Sowieso is Pepi meestal erg aardig tegen haar soortgenoten. Komt er een nieuw dier in de groep, dan is zij meestal de eerste die met de nieuwkomer mag kennismaken.

Uiterlijk

Wie Apenheul bezoekt, kan Pepi herkennen aan haar wat wiebelige loopje. Ook heeft ze een kaal plekje op haar hoofd. Op dit moment leeft Pepi samen met nog 11 andere slingerapen. En hoewel ze wat tekenen van ouderdom begint te vertonen, gaat het gelukkig heel goed met deze bijzondere bewoonster.