Één keer per jaar 'the man'

Ongeveer het hele jaar door hebben de ringstaartmaki-vrouwen het voor het zeggen. Maar in het paarseizoen (dat meestal in de herfst plaatsvindt) zijn de rollen omgedraaid. Dan zijn de vrouwen een paar dagen vruchtbaar. Reggie mag dan volop met hen paren. En die taak heeft Reggie de afgelopen jaren met verve op zich genomen. Hij is de vader maar liefst 18 ringstaartmaki’s!

Populaire vader

De moeders nemen het grootste deel van de opvoeding voor hun rekening. Reggies vaderrol begint iets later. Als de baby’s een paar maanden oud zijn, brengt hij steeds meer tijd met ze door. En dat is te zien als je Apenheul nu bezoekt. Reggie draagt zijn kinderen regelmatig met zich mee. Ook zie je hem zijn vrouwen vaak wassen. Deze man is niet voor niets erg geliefd onder de dames!

Reggie let ook goed op waar iedereen uithangt. Zijn zijn vrouwen en kinderen teveel verspreid geraakt over het gebied? Dan roept Reggie in het rond en zorgt hij ervoor dat iedereen weer bij elkaar komt. Een heel sociale vader dus. En dat is bij ringstaartmaki’s best uniek. 

Pubers...

Reggie heeft een aantal puberzonen. Die proberen hem de laatste tijd steeds vaker uit te dagen. De jongens smeren hun staart in met de geur die hun geurklieren afgeven. Daarmee zwaaien ze in de richting van Reggie en de vrouwen, om indruk te maken. Ook trekken ze regelmatig de aandacht van Reggie door hem te roepen. Echte pubers dus, die hun grenzen verkennen. Maar Reggie maakt het allemaal niet zoveel uit: deze vader blijft rustig, zelfverzekerd en kalm. Helemaal zoals hij is!