Ongeval

Oemi was bijna een jaar oud toen ze naar Apenheul kwam. Nieuwe dieren mogen altijd eerst rustig wennen aan hun nieuwe omgeving voordat ze bij de groep geplaatst worden. Oemi was erg nieuwsgierig en ongeduldig. Ze stak haar arm uit door het traliewerk, maar kwam daarbij klem te zitten. De kapucijnapen uit Apenheul vielen de ‘indringer’ direct aan. Oemi’s arm werd zo verwond, dat deze niet meer te redden was. Haar hand en een deel van haar onderarm moesten door de dierenarts geamputeerd worden.

Doorzetter

Na het incident heeft Oemi haar plekje in de groep toch kunnen veroveren en weet ze zich goed te redden zonder haar arm. Tijdens het voeren helpen de dierverzorgers haar wel een handje door haar eten op de grond te leggen. Zo hoeft ze niet steeds te klimmen om bij haar eten te komen. Omdat ze ook minder kracht kan zetten met maar één arm, kraken de dierverzorgers haar walnoten ook voor haar.

Eigenwijs

Oemi staat niet hoog in rang in de groep en dat vindt ze prima. Ze gaat graag haar eigen gang. Zodra de rest van de groep naar binnen gaat, blijft Oemi vaak nog even buiten hangen. Pas als de dierverzorgers van plan zijn haar op te halen, rent ze gauw naar binnen. Ze is dus niet alleen bijzonder, maar soms ook lekker eigenwijs.