Transformatie

Maroeti kwam met wit haar ter wereld. De volwassen Hanuman langoeren hebben een donkere vacht, dus het kleintje viel wel op. Naarmate hij groeide, werd zijn vacht zwart van kleur. En zelfs die kleur is alweer veranderd. Inmiddels heeft hij dezelfde vachttekeningen als zijn soortgenoten.

Druktemaker

Zijn vacht is niet het enige dat verandert. Sinds de kleine langoer kan lopen, is hij ook een stuk drukker geworden. Maroeti heeft de leeftijd waarop hij veel speelt en ontdekt, maar waarop hij ook kattenkwaad uithaalt. Met zijn gegil en pesterijen probeert hij de andere langoeren te imponeren en te laten schrikken. Net als mensenkinderen probeert hij zo steeds meer zijn grenzen te verleggen.

Samen opvoeden

Voorlopig zijn de andere Hanuman langoeren niet echt onder de indruk van Maroeti’s gedrag. Sterker nog, de vrouwen in de groep springen rustig bij om de kleine aap te corrigeren als hij ondeugend is. Zijn moeder, bij wie hij nog drinkt, vindt de bemoeienis van de anderen geen probleem. Vader Shanti bemoeit zich maar weinig met de opvoeding.

Er leven in totaal 5 Hanuman langoeren in Apenheul. Tijdens je dagje Apenheul zal het ongetwijfeld weinig moeite kosten om de kleine druktemaker te spotten.