Natuurbehoud

Bezoek je Apenheul, dan draag jij al je steentje bij aan natuurbehoud. Hoe? Wereldwijd zet Apenheul zich in voor natuurbescherming. Dit doen we met het Apenheul Natuurbehoudfonds (ANF). Veel bossen waar de apen in het wild leven, zijn in gevaar. Mensen kappen en verbranden het tropisch regenwoud om van te leven. Met de verschillende ANF-projecten beschermen we de bossen. Waar mogelijk proberen we ook de lokale bevolking te helpen. Koop je een entreekaartje voor Apenheul, dan help je al mee. Een deel van onze opbrengst  gaat namelijk naar het ANF!

Congreslocatie De St@art

Aan de rand van Apenheul vind je één van de meest duurzame congreslocaties van Nederland:De St@art. Hier ontvangen we jaarlijks vele gasten die in Apenheul een zakelijk evenement of congres organiseren. Duurzaamheid zie je hier op verschillende manieren terug. De St@art is bijvoorbeeld volledig CO2-neutraal. De vloerbedekking is gemaakt van gerecyclede autobanden. Bovendien slaan we warmte op, om De St@art bij kouder te verwarmen.

Lokale samenwerking

Maatschappelijke betrokkenheid is ook een onderdeel van duurzaam ondernemen. In Apenheul proberen we mensen op verschillende manieren bij ons park te betrekken. Zo verkopen we sinds 2017 bijzondere producten in onze souvenirshop, die gemaakt zijn van oude, aapvrije tassen. Aapvrije tassen zijn de tassen die bezoekers tijdens een dagje Apenheul bij ons kunnen lenen. Vluchtelingenorganisatie Da Capo uit Apeldoorn heeft van de oude tassen leuke sleutelhangers, manden en schoudertassen gemaakt. Een souvenir met een duurzaam verhaal dus!