Home Nieuws Duurzaam doen

Duurzaam ondernemen staat in Apenheul voorop. We hebben immers een missie: liefde voor dieren en natuur stimuleren. Veel apen in het wild worden met uitsterven bedreigd. De natuur, hun leefgebied, staat onder grote druk. Maar ook mensen hebben de natuur nodig! Daarom stimuleren wij alle bezoekers van Apenheul om bewust(er) om te gaan met de natuur. Hoe? Door zelf het goede voorbeeld te geven!

Binnen én buiten Nederland werken we aan een betere wereld. We doen ‘standaard’ dingen, zoals afval scheiden en water en energie besparen. En we kijken iedere dag hoe we een stapje verder kunnen gaan (zoals de vloerbedekking op kantoor gemaakt van autobanden en jeans), samenwerking met lokale partners, het gebruik van biologische en duurzame producten. Ook wereldwijd werken we aan natuurbehoud; dit doen we met het Apenheul Natuurbehoudfonds.

Duurzaam ondernemen is nooit af. Wij blijven stappen zetten voor een betere wereld. En dat kun jij ook doen tijdens de Zero Waste Week in Apeldoorn!

Doe mee aan de Zero Waste Week Apeldoorn van 10 t/m 16 september

Zero Waste Week Apeldoorn

Van 10 t/m 16 september organiseert Stichting Zero Waste Apeldoorn samen met de Gemeente Apeldoorn en andere partijen voor de derde keer de Zero Waste Week Apeldoorn: een inspirerende week vol activiteiten voor jong en oud in de hele gemeente op het gebied van duurzaam, verspillingsvrij en afvalvrij leven.

Vind je een gezonde leefomgeving belangrijk en wil daar zelf stapsgewijs aan bijdragen? Met kleine en betaalbare veranderingen in je dagelijkse keuzes, maak je al gauw een groot verschil en zet je heel makkelijk de eerste stappen richting een duurzame(re) leefstijl, met minder afval en minder verspilling. Laat je inspireren en informeren en bezoek de vele gratis activiteiten en workshops in de Zero Waste Week Apeldoorn. Bekijk het programma hier

Lezing Plastic Soup Surfer Merijn Tinga 1 november

Merijn Tinga, één van de helden die het tot hun missie hebben gemaakt om (plastic) afval te verminderen of voorkomen, komt naar Apenheul! Merijn is bioloog, kunstenaar en surfer en heeft onder andere succes geboekt met het bewerkstellingen van de invoering van statiegeld op plastic drinkflesjes. Hoe kun je verschil maken in je eentje? Hoe verander je een systeem? Woensdagavond 1 november geeft hij hierover een lezing.

Wil je erbij zijn en Merijn al je vragen stellen? Koop dan hier je ticket voor maar €15. Vrienden en Seizoenkaarthouders krijgen 50% korting. De opbrengst komt ten goede aan het Apenheul Natuurbehoud Fonds.


(c) Foto: Marjolein Vinkenoog