Home Nieuws Voedselbos geopend door Prinses Margriet

De ontvangst
Na ontvangst van Prinses Margriet door Roel Welsing (directeur Apenheul), John Berends (Commissaris van de Koning) en Ton Heerts (Burgermeester Apeldoorn) nam Roel Welsing de zeer kleine groep aanwezigen en pers mee naar het voedselbos voor dwergapen, waar de openingshandeling door Prinses Margriet plaats vond.

De opening
Na een warm welkomstwoord van Roel Welsing opende Prinses Margriet symbolisch het nieuwe gebied. Zij opende de doorgang voor de dwergapen van het voedselbos. Hierdoor werden de dwergapen naar buiten gelaten en verkenden het nieuwe gebied. Samen met dierverzorger Ingrid hing Prinses Margriet een boomstammetje gevuld met gom (gedroogd sap van lianen en bomen) op in het voedselbos. De dwergapen smulden daarvan! “In dit gebied vertellen wij het verhaal van het voedselbos en de dwergapen. We voegen hiermee een nieuw verhaal toe aan het prachtige boek wat wij als Apenheul zijn. Ik ben heel trots op iedereen die de realisatie van dit nieuwe gebied mogelijk heeft gemaakt.”, aldus Roel Welsing.

Het nieuwe gebied
Het geopende gebied bestaat uit het voedselbos met verschillende loslopende apen en de grootste insectenmuur ter wereld. De natuur in het gebied en de insectenmuur dragen bij aan de lokale biodiversiteit in het gebied. Dit trekt onder andere insecten aan waar de apen lekker van kunnen snacken. Ook wordt het natuurlijk foerageergedrag van apen gestimuleerd. Dit betekent dat apen in dit gebied meer tijd besteden aan het zoeken naar eten en hun dieet hierop wordt aangepast. Dit is uniek in dierentuinland! In het nieuwe gebied is tevens een nieuwe horecagelegenheid gebouwd met een ruim terras. Vanaf daar hebben bezoekers mooi uitzicht op twee eilanden met apen én een natuurlijke speeltuin met een 6 meter hoge apenkop waarin kinderen lekker de aap kunnen uithangen!

Met dank aan BankGiroLoterij, ViForis en Aannemingsbedrijf Draisma BV.