In Guinea zetten we ons in voor de bescherming van franjeapen, in nauwe samenwerking met lokale scholen in afgelegen dorpen. Ons natuureducatieprogramma leert kinderen niet alleen over de kwetsbaarheid van deze apen, maar benadrukt ook het belang van het behoud van hun natuurlijke leefgebied.

Excursies naar het nationale park bieden kinderen de kans om een band met de natuur te ontwikkelen. Onder begeleiding van ervaren gidsen ontdekken ze de schoonheid van de natuur en worden ze geïnspireerd om zich in te zetten voor de bescherming van lokale flora en fauna. Interactieve activiteiten, zoals het maken van kleurrijke franjeaap-maskers, maken het leren leuk en versterken de betrokkenheid en het bewustzijn.

Door op deze manier op te groeien met respect voor deze prachtige dieren, hopen we dat kinderen zich actief gaan inzetten voor het behoud van deze kwetsbare soorten en hun leefomgeving. Met ons project willen we niet alleen kennis verspreiden, maar vooral een blijvende impact maken voor het behoud van franjeapen en de bossen waarin ze leven.

Ook interessant