Home Over ons Werken bij Apenheul Seizoenmedewerker Dierverzorging

Werken bij Apenheul

Werken bij Apenheul betekent werken bij een gespecialiseerd en internationaal gerenommeerd primatenpark! Wij hebben uitgebreide kennis op het gebied van apen en we lopen voorop in dierenwelzijn. In ons park vind je bovendien bijzondere soorten die nergens in Nederland te zien zijn; het verzorgen van deze dieren is een verrijking van je werkervaring.

Oliver: "Als dierverzorger houd ik mij bezig met het verzorgen van onze verschillende diersoorten, maar ook het te woord staan van de bezoekers is onderdeel van mijn werk. Ik werk samen met een enthousiast en hecht team, ieder met veel passie en liefde voor onze dieren en de natuur. Deel jij deze passie? Word dan mijn nieuwe collega in ons prachtige, groene park!"

Over onze afdeling

Op de afdeling Dierverzorging is geen dag en seizoen hetzelfde! De afdeling bestaat uit een vaste groep van ca. 25 medewerkers, met in het geopende seizoen een uitbreiding van het team met seizoensmedewerkers, stagiaires en parkstewards. Je rapporteert rechtstreeks aan de coördinator dierverzorging.

Jouw bijdrage aan de missie van Apenheul

Als dierverzorger draag je direct bij aan de missie van Apenheul: het stimuleren van liefde voor dieren en natuur bij al onze gasten. Je zorgt voor een optimale beleving van de bezoekers en begrijpt de rol die dierenwelzijn hierin speelt. Educatie neemt een prominente plek in binnen Apenheul en ook jij vindt het leuk om kennis op te doen én te delen. Niet alleen met bezoekers en gidsen, maar ook met collega-dierverzorgers om zo het hoge kennisniveau binnen de afdeling op peil te houden.

Jouw verantwoordelijkheden als dierverzorger

Jij bent verantwoordelijk voor:

 • Het blijven ontwikkelen van jezelf en je soortspecifieke kennis. Als gespecialiseerd apenpark is veel kennis bij onze collega’s aanwezig, maar daarom verwachten we ook dat zij zich blijven ontwikkelen en de nieuwste inzichten tot zich nemen. Een vleugje nieuwsgierigheid is dus onmisbaar!
 • Het welzijn van de dieren;
 • Het te woord staan van de gasten, zowel door het geven van voederpresentaties als door een leuk praatje met bezoekers te maken. Je vindt het ook geen probleem om dit te doen tijdens het wachtlopen in onze losloopgebieden of onderweg naar jouw pauze, want gastvrijheid staat in ons park centraal;
 • Het bijdragen aan een goede werksfeer binnen jouw team en met de andere afdelingen.

Wat zoeken wij in onze nieuwe dierverzorger?

 • Je hebt een gezonde dosis humor en bent een optimist;
 • Je hebt een nieuwsgierige, oplossingsgerichte houding en oog voor detail;
 • Je bent een teamspeler met zelfkennis, die weet hoe hij/zij kan bijdragen aan een optimaal teamresultaat;
 • Je vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan een leuk en educatief dagje uit. Dit doe je door jouw kennis met bezoekers en gidsen te delen. Ook houd je met jouw leergierige houding het kennisniveau binnen de afdeling Dierverzorging hoog;
 • Je hebt een afgeronde MBO opleiding dierverzorging, niveau 4;
 • Je hebt werkervaring of relevante afgeronde stages, bij voorkeur met primaten;
 • Je bent bereid om onregelmatig te werken, in weekenden en op feestdagen;
 • Je woont (bij voorkeur) in de omgeving van Apeldoorn.

Wat krijg je daarvoor terug?

 • Eén van de mooiste werkplekken in Nederland: een gespecialiseerd apenpark met zo’n 300 primaten, waarvan ongeveer de helft gewoon losloopt tussen de bezoekers!
 • Gevarieerd werk van april tot november op wisselende uren.
 • Een volgende stap in je carrière bij een organisatie die volop in beweging is en haar steentje bijdraagt aan een betere wereld. Apenheul heeft natuureducatie en soortbehoud als twee van haar hoofddoelstellingen, steunt apen in het wild en werkt zo duurzaam mogelijk. En natuurlijk heeft ons park internationaal aanzien als het aankomt op het houden van apen.
 • Bevlogen en betrokken collega’s met passie voor dieren én mensen.
 • De kans om je kwaliteiten verder te ontwikkelen, o.a. op specifieke primatenkennis en -welzijn.
 • Salariëring volgens de Leisure CAO voor Dierentuinen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op andere uitjes in Nederland.

Je bent overtuigd?

Overtuig ons dan ook dat wij jou in ons team moeten hebben! Wat kun jij met je persoonlijkheid en drive bijdragen aan de missie van Apenheul? Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk vóór 31 januari 2023 naar: ikbenovertuigd@apenheul.nl t.a.v. Jacqueline Ruijs.

Meer weten?

Neem gerust contact op met Jacqueline via telefoonnummer: 055-357 57 00.

Over Apenheul

Stichting Apenheul is een prachtig, groen dierenpark in Apeldoorn. Jaarlijks beleven zo’n 500.000 bezoekers hier een onvergetelijke dag uit. Tussen de loslopende apen leren ze meer over de apen en hun soortgenoten in het wild. Zo stimuleren we liefde voor dieren en natuur. Met het Apenheul Natuurbehoudfonds zijn we wereldwijd actief om de apen en hun leefgebied te beschermen.