Vooruit werken

In Apenheul leven verschillende apensoorten die (bijna) alleen maar vers blad eten. Denk aan Javaanse langoeren en brulapen. Maar in Nederland groeien er niet het hele jaar door verse blaadjes aan de bomen. Daarom vriezen we in het voorjaar alvast een grote voorraad in. Zo kunnen we de apen ook in de winter een verse maaltijd voorschotelen. Vergelijk het maar met onze diepvriesgroenten die je in de supermarkt koopt!

Veel werk

Het blad strippen is een heel karwei. We knippen de grote takken af, strippen het blad en maken er pakketjes van. Van wilgenblad tot beukenblad: er gaan heel wat bladsoorten de vriezer in. Gelukkig hoeven we het werk niet alleen te doen. We krijgen hulp van studenten en leerlingen van AOC De Groene Welle, AOC Oost Twello, Aeres MBO Barneveld en Aeres VMBO Almere. Als dank krijgen zij een rondleiding van onze gidsen en mogen ze natuurlijk het park bezoeken.

Vooruitstrevend

In Apenheul hebben we het geluk dat we over prachtige vriezers beschikken. Hierin kunnen we de enorme bladvoorraad goed kwijt. In de dierentuinwereld is dit heel uniek. We zijn begonnen met blad invriezen, toen de neusapen naar Apenheul kwamen. Sindsdien hebben we onze kennis en expertise over bladetende apen steeds verder ontwikkeld. En daar zijn we trots op!