Home Nieuws Kinderen centraal in ANF-project My Rainforest My World

Terwijl busladingen buitenlandse toeristen dagelijks de regenwouden van Madagaskar bezoeken en oog in oog komen te staan met verschillende lemuursoorten, komen veel lokale kinderen nooit in het bos. Hierdoor hebben ze weinig tot geen kennis van het belang van deze unieke natuurlijke systemen. Door de kinderen te betrekken bij de natuur en hen te informeren over het belang van biodiversiteit, creëren we al op jonge leeftijd draagvlak voor natuurbescherming.

In Ranomafana National Park is dit jaar veel gebeurd, waaronder een lockdown van het onderzoeksstation en twee cyclonen. Gelukkig gaat het inmiddels beter en kan ons project eindelijk volop gaan draaien! Zo hebben vorige maand via ons project maar liefst 186 leerlingen en 20 leerkrachten van 11 verschillende scholen het park bezocht.

IMG 7719 LR

91% van de kinderen had nog nooit een nationaal park bezocht. 42% had nog nooit maki’s gezien. En dat terwijl ze in een land vol met deze dieren wonen! Deze cijfers laten zien hoe belangrijk het is dat we lokale kinderen in contact brengen met de biodiversiteit en natuur in hun land.

De kinderen hebben vooral genoten van het zien van maki’s, het uitgestrekte bos en de grote vogels. Na een ochtendbezoek aan het park brachten de leerlingen de middag door met een bezoek aan het onderzoekscentrum. Tot slot hebben ze hun beste ervaring in het bos geschilderd of gekleurd.

IMG 7932 LR

IMG 7964

Het project My Rainforest, My World is dankbaar dat we deze bosbezoeken voor kinderen mogelijk maken.

Iris de Winter, directeur ANF: Met dit project creëren we al op jonge leeftijd draagvlak voor natuurbescherming.

Ook interessant