Restaurantmanager (38 uur)

We zoeken een gedreven Restaurantmanager om Restaurant "De Boschvijver" te leiden. Jouw kans om samen met het team de volgende stap te zetten na de recente overname van deze unieke locatie.

Sinds kort maakt Restaurant “De Boschvijver” op haar iconische plaats in stadspark Berg & Bos deel uit van Stichting Apenheul. Om deze unieke locatie te leiden, zoeken we een gedreven Restaurantmanager die samen met het team de volgende stap kan zetten na de overname. 

Gelegen in het prachtige Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn, biedt restaurant “De Boschvijver” een prachtig uitzicht op de bosvijver en haar indrukwekkende fontein. Het restaurant is niet alleen een culinaire bestemming, maar ook een officiële trouwlocatie en een inspirerende plek voor zakelijke bijeenkomsten.

Wat ga je doen?

Als Restaurantmanager ben jij hét gezicht van Restaurant “De Boschvijver”. Je runt de dagelijkse operatie en hebt de vrijheid én verantwoordelijkheid om kansen te benutten en het restaurant samen met je team naar een hoger niveau te tillen.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Leidinggeven aan een gepassioneerd team van keuken- en bedieningspersoneel;
  • Zorgen voor een uitzonderlijke gastervaring; van een ontspannen lunch tot een onvergetelijke bruiloft;
  • Inkoop en voorraadbeheer;
  • De planning, roostering en personeelsaangelegenheden;
  • Verantwoordelijkheid dragen voor omzet, marges en kosten;
  • Het restaurant commercieel verder op de kaart zetten in de regio;
  • Onderhouden van contact met leveranciers en aansturen van marketingactiviteiten.

Wat breng jij mee?

  • Je hebt ervaring in een vergelijkbare leidinggevende rol binnen de horeca;
  • Je krijgt energie van gastvrijheid en het inspireren van een team;
  • Je hebt commercieel inzicht en bent een echte ondernemer;
  • Je werkt gestructureerd en ziet naast de details ook de grote lijnen;
  • Je bent flexibel qua werktijden (avonden en weekenden horen erbij);
  • Je bent enthousiast over duurzaamheid en verantwoord ondernemen.

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende en zelfstandige functie op een unieke, sfeervolle locatie;
  • Marktconform salaris in schaal 8 (min. € 3.100 tot max. € 3.999) volgens Dierentuin CAO;
  • Een werktelefoon en een laptop;
  • Veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling;
  • Een hecht team en een werkgever met maatschappelijke impact;
  • Een unieke werkplek op de mooiste plek van Apeldoorn, midden tussen het groen en met uitzicht op de vijver van het stadspark;
  • 25 vakantiedagen op fulltime basis;
  • Pensioenopbouw, 8% vakantiegeld, gratis toegang tot NVD Dierentuinen en korting op andere dagjes uit.

Restaurant "De Boschvijver" en Stichting Apenheul

Restaurant “De Boschvijver” is onderdeel van Stichting Apenheul en bevindt zich in een van de mooiste stukjes natuur van Apeldoorn. Het restaurant is een plek waar mensen ontspannen komen lunchen of dineren, maar ook hun grote dag vieren of zakelijke beslissingen nemen. Vanuit onze duurzame visie werken we met eerlijke ingrediënten, energiezuinige oplossingen en een gastvrije instelling.

Apenheul is een uniek dierenpark in Apeldoorn. Zo’n 500.000 bezoekers beleven hier jaarlijks een onvergetelijk dagje uit. Daarnaast steunt Stichting Apenheul wereldwijd verschillende projecten om apen in het wild te beschermen. Aan de rand van het apenpark ligt één van de meest duurzame congreslocaties van Nederland: De St@art. Hier vinden jaarlijks zo’n 300 congressen, evenementen en familiefeesten plaats. 

Interesse? 

Ben jij klaar om het verschil te maken op deze unieke plek? Overtuig ons dan dat wij jou in ons team moeten hebben! Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 11 mei 2025 naar werken@apenheul.nl t.a.v. Quentin van der Pan, Manager Horeca. Heb je nog vragen? Dan kun je Quentin bereiken via 055 – 357 57 00.

Beantwoord in je motivatiebrief in elk geval de volgende twee vragen:

  1. Waarom is dit voor jou het moment om bij Restaurant “De Boschvijver” en dus Apenheul te komen werken?
  2. Geef een voorbeeld van jouw ondernemerschap: wat betekent het voor jou en hoe zie je dit terug in je werk?

Voor in de agenda: de sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 14 of vrijdag 16 mei.