Over Apenheul

Apenheul is een prachtig, groen dierenpark in Apeldoorn. Jaarlijks beleven zo’n 500.000 bezoekers hier een onvergetelijke dag uit. Tussen de loslopende apen leren ze meer over de apen en hun soortgenoten in het wild. Zo stimuleren we liefde voor dieren en natuur. In Apenheul werken zo’n 100 vaste medewerkers, die in ons geopende seizoen worden bijgestaan door veel tijdelijke krachten. Maar er zijn nog meer mensen die heel belangrijk zijn voor Apenheul: onze vrijwilligers. Zij zetten zich onbetaald, maar met hart en ziel, in voor ons park.

Over onze vrijwilligers

In Apenheul werken 70 educatieve vrijwilligers. Ieder jaar ontvangen zij vele duizenden bezoekers van Apenheul tijdens diverse educatieve activiteiten. Maar zij verwelkomen ook gasten van onze congreslocatie De St@art. Voor alle geboekte rondleidingen wordt een vergoeding betaald, die volledig ten goede komt aan het Apenheul Natuurbehoudfonds.

Wat doen vrijwilligers in Apenheul?

Als gids draag je bij aan de doelstellingen van Apenheul: natuureducatie en natuurbehoud. Dat doe je door het geven van rondleidingen aan groepen bezoekers en door het uitvoeren van educatieve activiteiten in het park, zoals het bemensen van een informatiestand.

Vrijwilliger worden?

Stuur ons een e-mail waarin je uitlegt waarom jij vrijwilliger bij Apenheul wilt worden. Stuur de e-mail naar gidsen@apenheul.nl. Aan de hand van jouw mail zal gidsencoördinator Annika van Hoorn contact opnemen. In 2023 starten we geen nieuwe opleiding voor nieuwe gidsen. Eind 2023 gaan we beoordelen of we in 2024 wel een opleiding gaan aanbieden.​