Home Nieuws Winterheul

Tijdens deze eerste editie, van vrijdag 13 december 2024 t/m zondag 5 januari 2025, wordt het verhaal van de ijsvogel verteld. Dit gebeurt tijdens een magische avondwandeling van 2 kilometer door het donker. Hierbij worden al je zintuigen geprikkeld door middel van betoverende animatie, licht en geluid en videoprojecties. Een audiovisueel spektakel en een unieke belevenis voor jong en oud! Deze unieke natuurbeleving past helemaal bij de missie van Stichting Apenheul, namelijk liefde voor dieren en natuur stimuleren. 

Winterheul wordt geproduceerd door MOJO. De locatie van deze belevenis is het park van Apenheul.

Roel Welsing, directeur van Stichting Apenheul:
“We zijn verheugd met MOJO deze samenwerking aan te gaan. Voor de komende winters waren we op zoek naar een partner die een verrassende natuurbeleving kon toevoegen aan ons park. Echter, wel een natuurbeleving zonder apen. Want in de winter is het te koud voor onze apen om goed zichtbaar te zijn voor bezoekers. Ons natuurpark is in alle seizoenen uniek, dus ook in de winter. Zonde om daar niks mee te doen in de koudere maanden. Met MOJO en de makers van de Grote Schijn halen we een nieuwe magische audiovisuele belevenis van een ongekend kwalitatief hoog niveau naar de Veluwe in het groene en royale Apeldoorn. Als de apen gaan slapen hebben we zo een mooie invulling gevonden die past bij onze missie om de liefde voor de natuur te stimuleren.”

Frederik van Alkemade, producer MOJO:
“Wanneer de dagen kort zijn en de avond vroeg begint, geniet dan hoe de natuur en de dieren op de Veluwe tot leven komen in al hun pracht en praal in Apenheul. We noemen het Winterheul. Magisch genieten.”

Christophe Van Hostauijen en Piet Winten, de regisseurs van Winterheul:
“Met Winterheul creëren we een nieuwe meeslepende en grootschalige outdoor ervaring die zijn kracht vindt in het samenspel van verhaal, geluid en beeld. Winterheul neemt je mee in een betoverend en figuratief verhaal, waarbij decor, muziek, licht en video-mappingen zorgvuldig met elkaar zijn afgestemd om zo indrukwekkende, innemende en monumentale scènes neer te kunnen zetten. We zijn alvast heel benieuwd om na heel het proces van denk en studiowerk de realiteit hiervan binnenkort te kunnen aanschouwen en zo samen met het grote publiek de magische en dromerige wereld van Winterheul te mogen betreden.”

Lees hier meer informatie over deze nieuwe, winterse natuurbeleving in ons park.