Home Nieuws Kom je op babybezoek?

Eind februari is een jonge bonobo geboren. Zowel de moeder als de baby maken het goed. De baby is de eerste nakomeling voor moeder Pangi, die het ontzettend goed doet. Ze is heel zorgzaam voor de baby en beschermt deze goed. Het geslacht van de kleine is nog niet bekend, want Pangi houdt de baby nog dicht tegen zich aan.

Niet alleen bij de bonobo’s is er geboortenieuws: er is ook een roodrugbaardsaki geboren. Dit is wel heel uniek: het is nog niet eerder voorgekomen in Nederland en dus ook voor Apenheul een primeur! Het gaat goed met de kleine die de naam Pistache heeft gekregen.

Ook bij de tweevingerige luiaards én de doeroecoeli’s vond recent gezinsuitbreiding plaats. Een kraambezoek aan het nachtdierenverblijf is dus ook zeker de moeite waard. Daar kun je, zodra hun ogen aan het duister gewend zijn, de baby’s van deze nachtdieren zien.

En begin april kwamen er niet één maar twee baby’s ter wereld bij de ringstaartmaki’s, een loslopende apensoort waar je als bezoeker tussendoor kunt wandelen. Het gaat goed met de ervaren moeder en haar tweeling. Er worden nog meer baby’s verwacht bij deze halfapen en ook bij de doodshoofdapen.