Home Nieuws Bonobo geboren

Voor het eerst moeder

De baby is de eerste nakomeling voor moeder Pangi, die het ontzettend goed doet. Ze is heel zorgzaam voor de baby en beschermt deze goed. De geboorte van deze bonobo was verwacht. Bonobo’s zijn ongeveer acht maanden zwanger en de verzorgers hielden er rekening mee dat de kleine elk moment geboren kon worden. Toch is het altijd weer een bijzondere ervaring als er een gezond jong wordt geboren. De groep bonobo’s bestaat nu uit 13 dieren. Het geslacht van de kleine is nog niet bekend, want Pangi houdt de baby nog dicht tegen zich aan.

Zodra bekend is of het jong een mannetje of vrouwtje is, wordt een naam bedacht. Houd onze social media kanalen in de gaten, want daar vragen we jullie dan om inspiratie voor een naam. Deze moet zijn afgeleid van het leefgebied van deze apensoort; bonobo’s komen in het wild alleen voor in de regenwouden in de Democratische Republiek Congo (Afrika).

Apenheul is onderdeel van het Europese populatiemanagementprogramma voor bonobo’s. Er leven zo’n 145 bonobo’s in Europa, verspreid over verschillende dierentuinen. In het wild gaat het niet goed met deze mensaap en worden ze met uitsterven bedreigd. Elke geboorte is dus van belang voor het voortbestaan van de soort.

Kom je snel op bezoek om de kleine te bekijken?

Bekijk hier de eerste beelden van de pasgeboren bonobo.