Home Nieuws Ontwikkeling nieuw losloopgebied van start!

Nieuw losloopgebied vol verrassende elementen

Het nieuwe gebied wordt ontwikkeld tot een extra gebied met loslopende apen. Een verrassende laatste beleving, vlak voordat je uitkomt bij de shop en het park na een heerlijk dagje uit verlaat. Ook dit deel van het park wordt vernieuwd voor aap, mens en natuur:

  • Het gebied aan het eind van de route wordt omgetoverd tot een geheel nieuw gebied met loslopende apen. Vanuit verschillende perspectieven kun je in dit gebied nog één keer de schoonheid van de natuur ervaren.
  • De apen in dit gebied krijgen een heel nieuw binnenverblijf, waar je de apen ook bij slecht weer goed kunt bewonderen.
  • Naast de loslopende apen ontmoet je verschillende inheemse diersoorten als schildpadden, ijsvogels en reptielen. Om de lokale natuur en biodiversiteit te stimuleren komt er, naast een bloemenweide, een gracht en een varenbrug.

Cannot bind source type Lecoati.LeBlender.Extension.Models.LeBlenderModel to model type Infocaster.UmbracoAwesome.Longread.Models.AlsoRead.

Wat betekent dit voor je bezoek aan Apenheul?

Alle apen zijn zichtbaar! Verder zorgen wij ervoor dat je tijdens je bezoek zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden ondervindt. Je kunt dus gewoon de gebruikelijke route in Apenheul lopen. Ook kun je alvast gluren bij het bouwproject door de kijkgaten die op verschillende momenten op verschillende plekken worden toegevoegd!

Opening in 2023

Omdat het een ambitieus project is, duurt het nog even voordat de herinrichting van het gebied gereed is. Gedurende het seizoen kun je zowel online als in het park volgen hoe we het gebied ontwikkelen. Als alles verloopt zoals gehoopt, zijn we in het voorjaar van 2023 klaar. Ondertussen hebben de dieren genoeg tijd om te wennen aan hun nieuwe omgeving en kan de natuur zich volop ontwikkelen. Tot die tijd houden we je via onze website, nieuwsbrief en social media op de hoogte.

Ook interessant