Home Nieuws Lesprogramma Apentrots weer van start

Apen als inspiratiebron

Speciaal voor kinderen uit groep 7 heeft Apenheul een lesprogramma gemaakt over gezond eten, drinken en bewegen. Van apen valt namelijk heel veel te leren als het gaat om gezond eten, drinken en bewegen. Wist je bijvoorbeeld dat de apen in Apenheul dagelijks heel veel verse groente eten? En dat ze heel veel bewegen in de bomen? Een echte inspiratiebron dus!

Hoe werkt het lesprogramma?

We voeren het lesprogramma in samenwerking met CJG Apeldoorn, Sportservice en JOGG Apeldoorn uit. In het werkboek staan allerlei leuke en leerzame oefeningen over bewegen en gezond leven. Kinderen volgen eerst een aantal lessen op school. De afsluitende les is in Apenheul. Dan mogen kinderen zelf ervaren hoe gezond apen leven. De kinderen krijgen een rondleiding door het park en mogen hier verschillende opdrachten doen.

Waarom dit lesprogramma?

Het lesprogramma Apentrots is onderdeel van onze ‘Apeldoorn campagne’. Als echt Apeldoorns park, zoeken we graag de verbinding met andere Apeldoorners, zoals inwoners van de gemeente Apeldoorn. We bieden het lesprogramma daarom gratis aan alle basisscholen in de gemeente Apeldoorn aan. Ook voor andere scholen is het lesprogramma verkrijgbaar. Meer informatie vind je op onze pagina voor basisscholen.