Home Natuurbehoud ANF-projecten My Rainforest My World

Tijdens de bosbezoeken komen de kinderen oog in oog te staan met lemuren en andere unieke dieren uit hun land, wat hen hopelijk zal motiveren zich in te zetten voor de unieke natuur ter plaatse.

Met dit project maken we het mogelijk dat schoolkinderen het Ranomafana National Park kunnen bezoeken. Terwijl busladingen buitenlandse toeristen dagelijks de regenwouden van Madagaskar bezoeken en oog in oog komen te staan met verschillende lemuursoorten, komen veel lokale kinderen nooit in het bos. Hierdoor hebben ze weinig tot geen kennis van het belang van deze unieke natuurlijke systemen. Door de kinderen te betrekken bij de natuur en hen te informeren over het belang van biodiversiteit, creëren we al op jonge leeftijd draagvlak voor natuurbescherming.

Iris de Winter, directeur ANF: "Met dit project creëren we al op jonge leeftijd draagvlak voor natuurbescherming."

Daarnaast ondersteunen we in dit gebied een herbebossingsproject: Seeds of Hope. Om de alsmaar groeiende bevolking van eten te kunnen voorzien, worden veel bossen gekapt om plaats te maken voor landbouwgrond. Wij proberen zoveel mogelijk bossen weer groter te maken en met elkaar te verbinden door nieuwe zaailingen te kweken en uit te laten planten. Dit zorgt tevens voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

Bekijk hiernaast een update van ons project uit 2023. Deze video focust op de bezoeken van lokale kinderen aan het regenwoud.

Hiernaast zie je welke verschillende activiteiten My Rainforest, My World onderneemt. Doel: de lokale bevolking meer verbinden met de natuur.

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:
Stichting Apenheul Natuurbehoudfonds
E-mail: info@apenheul.nl
Tel.: 055-357 57 00 (algemeen nummer; je wordt doorverbonden)

Wil je bijdragen aan de bescherming van apen, onder andere de halfapen op Madagaskar? Steun het ANF met een eenmalige donatie naar keuze. Jouw bijdrage maakt het verschil!

Steun het Apenheul Natuurbehoudfonds

{{ctrl.RequiredValidationMessage}} {{ctrl.WrongFormatValidationMessage}}
{{ctrl.amountTooLarge()}}

Ook interessant