Home Het park Presentaties

De dierverzorger vertelt

De dierverzorgers van Apenheul geven dagelijks verschillende presentaties bij de apen, zoals de gorilla's, orang-oetans en ringstaartmaki's. Zij stellen de dieren persoonlijk aan je voor en vertellen je meer over hun soortgenoten in het wild. Heb je zelf een apenvraag? Stel 'm dan vooral aan het einde van de presentatie! De enthousiaste dierverzorgers staan je graag te woord om je van alles over de apen te vertellen.

Van 13 juli t/m 25 augustus 2019 geven onze dierverzorgers de volgende presentaties in het park. De presentatietijden staan ook op de gratis plattegrond die je bij binnenkomst in ons park meekrijgt.

 • Dagelijks om:
  ± 11.15 uur
  ± 13.30 uur

  Ontdek de bijzondere halfapen van Madagaskar, zoals de ringstaartmaki's, de rode vari's en zwartwitte vari's. De dieren krijgen tijdens de presentatie ook iets te eten. Zo kan je direct goed zien hoe behendig de vari's zijn en ontmoet je de vele jonge ringstaartmaki's van dichtbij.

 • Dagelijks om:
  11.45 uur
  14.00 uur
  16:00 uur

  De voederpresentatie bij de gorilla's is ongetwijfeld een hoogtepunt van je bezoek. Van alle kanten komen deze indrukwekkende apen naar de voederplaats gelopen. De dierverzorgers stellen de gorilla's aan je voor en vertellen je ook iets over de andere dieren op het eiland. Uiteraard leer je ook meer over de gorilla's in het wild. En wie weet laat één van de gorilla's nog een mooie borstroffel zien!

 • Dagelijks om:
  12.30 uur
  15.00 uur

  Wist je dat orang-oetans niet in groepen leven, maar erg op zichzelf zijn? Ons orang-oetan verblijf is speciaal voor deze 'oerwoud-reuzen' ontwikkeld. De dierverzorgers vertellen je meer over deze fascinerende dieren en leren je de individuen herkennen.

 • Dagelijks om:
  12.45 uur
  15:00 uur

  Op het Apenboompad bevind je je hoog tussen de boomtoppen. Je bent dus echt op 'aaphoogte' op dit pad. Je ontmoet de dieren hier ook heel dichtbij, want op het Apenboompad leven de rode brulapen, rode titi's, witgezichtsaki's, springtamarins, keizertamarins en zilver-oeistiti's. De dierverzorgers vertellen je van alles over deze dieren tijdens hun presentatie. En mis op het Apenboompad ook zeker het nachtverblijf met doeroecoeli's en luiaards niet!

 • Bij sommige apen geven de dierverzorgers spontaan een presentatie als ze de dieren eten geven. Deze presentaties vinden op wisselende tijdstippen plaats. Daarom communiceren we deze presentaties niet vooraf. Wie weet heb jij geluk en val je met je neus in de boter als je door het park loopt!

Ook interessant