Home Het park Presentaties

De dierverzorger vertelt

De dierverzorgers van Apenheul geven dagelijks verschillende presentaties bij de apen, zoals de gorilla's, orang-oetans en ringstaartmaki's. Zij stellen de dieren persoonlijk aan je voor en vertellen je meer over hun soortgenoten in het wild. Heb je zelf een apenvraag? Stel 'm dan vooral aan het einde van de presentatie! De enthousiaste dierverzorgers staan je graag te woord om je van alles over de apen te vertellen.

Onze dierverzorgers geven gedurende ons geopende seizoen verschillende presentaties in het park. De presentaties, locaties en tijden staan op de gratis plattegrond die je bij binnenkomst in ons park meekrijgt.

  • Ontdek de bijzondere halfapen van Madagaskar, zoals de ringstaartmaki's, de rode vari's en zwartwitte vari's. De dieren krijgen tijdens de presentatie ook iets te eten. Zo kan je direct goed zien hoe behendig de vari's zijn en ontmoet je de vele jonge ringstaartmaki's van dichtbij.

  • De voederpresentatie bij de gorilla's is ongetwijfeld een hoogtepunt van je bezoek. Van alle kanten komen deze indrukwekkende apen naar de voederplaats gelopen. De dierverzorgers stellen de gorilla's aan je voor en vertellen je ook iets over de andere dieren op het eiland. Uiteraard leer je ook meer over de gorilla's in het wild. En wie weet laat één van de gorilla's nog een mooie borstroffel zien!

  • Wist je dat orang-oetans niet in groepen leven, maar erg op zichzelf zijn? Ons orang-oetan verblijf is speciaal voor deze 'oerwoud-reuzen' ontwikkeld. De dierverzorgers vertellen je meer over deze fascinerende dieren en leren je de individuen herkennen.

  • Bij sommige apen geven de dierverzorgers spontaan een presentatie als ze de dieren eten geven. Deze presentaties vinden op wisselende tijdstippen plaats. Daarom communiceren we deze presentaties niet vooraf. Wie weet heb jij geluk en val je met je neus in de boter als je door het park loopt!

Ook interessant