Home Natuurbehoud ANF-projecten Blauwoogmaki-project

Over het project

Blauwoogmaki's leven in het wild op het Afrikaanse eiland Madagaskar. Dat is de enige plek ter wereld waar ze in het wild voorkomen. Helaas worden de blauwoogmaki's met uitsterven bedreigd. De bevolking op Madagaskar is arm. Mensen kappen de bossen waar blauwoogmaki's leven, om er bijvoorbeeld rijst te verbouwen. Ook wordt er op de blauwoogmaki's gejaagd. Als we niets doen, zijn er over 10 jaar geen blauwoogmaki's meer op Madagaskar. Daarom komt het ANF in actie, samen met AEECL (een overkoepelende organisatie van Europese dierentuinen).

Wat doen we?

Samen met AEECL beschermen we de blauwoogmaki's op Madagaskar. We doen bijvoorbeeld onderzoek naar de blauwoogmaki's en werken aan educatie voor de lokale bevolking. We leren de mensen meer over natuurbehoud en waarom dat belangrijk is. We zetten rangers in om de bossen te beschermen. En we organiseren ecoreizen naar Madagaskar. Voor de lokale bevolking is dit een alternatieve inkomstenbron. En als toeristen speciaal naar Madagaskar komen om de blauwoogmaki's te zien, wordt er waarschijnlijk minder op de blauwoogmaki's gejaagd.

Onderzoekersteam naar Madagaskar

In 2017 vertrok er namens Apenheul een onderzoekersteam naar Madagaskar om onderzoek te doen naar de blauwoogmaki's. Hoeveel zijn er nog? Hoe gaat het met ze? En hoe kunnen we ze het beste beschermen? De onderzoekers zijn nog bezig met het analyseren van al hun bevindingen en gegevens. Die gaan ons meer informatie opleveren over hoe we de blauwoogmaki’s kunnen beschermen.

Bioloog Iris de Winter deed onderzoek naar de blauwoogmaki’s in het wild.

Wat kun je nog meer doen?

We hebben jouw steun nodig om de blauwoogmaki's te beschermen!

Maak jouw gift over op onderstaand rekeningnummer t.n.v. het Apenheul Natuurbehoudfonds. 100% van je donatie komt ten goede aan onze projecten.
IBAN: NL06TRIO0197986145
BIC: TRIONL2U

Ook interessant