Home Steun ons Verlanglijstje

Verrijking

Verrijking geven aan dieren is een belangrijk onderdeel van de verzorging. Het woord zegt het al, we willen het leven van de dieren verrijken. Dit kan op verschillende manieren waarbij het belangrijk is om te kijken naar het doel dat je daarmee wilt bereiken. Vaak gaat het om het stimuleren van natuurlijk gedrag. Dit kan in simpele vormen: denk aan een berg met bladeren waar voedsel in verstopt is, dieren moeten dan op zoek naar hun eten, net als in hun natuurlijke leefomgeving. Om deze vorm van verrijking af te wisselen in moeilijkheid maken onze dierverzorgers ook puzzels. 

In dit filmpje zie je een door ons gemaakte kist met gaten erin. In de kist zit de kop van een bezem waarin meelwormen verstopt zijn. De dwergapen, die dol zijn op insecten, proberen de meelwormen via de gaten te pakken. De kist is niet doorzichtig dus de apen moeten op de tast en zelfs op gehoor op zoek naar de meelwormen. Dit is een goede stimulatie van het natuurlijke gedrag om op jacht te gaan naar insecten en een ultieme samenwerking van de zintuigen.

De kist is gemaakt van duurzame materialen, is makkelijk schoon te houden en is veilig voor de apen. Om dit verrijkingsproduct te maken hebben we natuurlijk producten nodig en die vragen we aan jou! 

Geef de dieren een cadeau door eenvoudig via Apenheul’s verlanglijstje te doneren!

Doneer eenvoudig via Apenheul’s verlanglijstje en draag bij aan verrijkingsproducten zoals in dit filmpje. We vragen dit jaar voor onze verjaardag dus cadeaus in de vorm van producten; van een doosje schroeven tot autogordels op rol. Uiteraard gaan onze dierverzorgers met de gedoneerde materialen aan de slag en laten wij zien hoe de dieren daar gebruik van maken! 

Wil je een ander item doneren dan op ons verlanglijstje staat?

Stuur dan een foto van het item met een omschrijving (type, kleur, conditie, afmeting) naar verrijking@apenheul.nl. Dierverzorgers van het team verrijking nemen binnen 2 weken contact met je op voor verdere afstemming.

Liever een bedrag doneren?

Je doneert heel eenvoudig door een bedrag over te maken via onderstaand donatiemodule, of via het bankrekeningnummer hieronder onder vermelding van ‘Donatie Verlanglijstje’.

IBAN NL81 RABO 0393 1880 00
T.n.v. Stichting Apenheul

Eenmalige donatie voor onze verjaardag

{{ctrl.RequiredValidationMessage}} {{ctrl.WrongFormatValidationMessage}}
{{ctrl.amountTooLarge()}}

Ook interessant