Over de afdeling

De afdeling Hospitality overkoepelt de volgende afdelingen; horeca, bezoekersservice, banqueting en de souvenirshop en bestaat uit 5 coördinatoren. Het is een jong en dynamisch team met elk zijn eigen expertise zoals inkoop, medewerkers-uitvraag, assortiment shop of klachtenafhandeling. Jij zult je focussen op het horecagedeelte van de Hospitality afdeling. Je fysieke werkomgeving is letterlijk in het park, hoe tof is dat!

Wat ga jij bijdragen aan de missie van Apenheul?

Apenheul heeft als missie om nog meer liefde voor de natuur bij de bezoekers te laten ontstaan. Jij als stagiair(e) Hospitality draagt hieraan bij door dit te verwoorden en uit te stralen op de vloer naar onze medewerkers. Zo is ons assortiment gestaafd op thema’s als duurzaamheid en lokaal, maar zeker moet het ook lekker zijn. Jij helpt ons dit bij de medewerkers levendig te houden, zodat zij dit ook uitstralen naar onze bezoekers.

De stage heeft voornamelijk een operationeel karakter bij de horeca. Daarnaast is er ook ruimte voor het ontplooien van kwaliteiten en eigen interesses.

Jij bent medeverantwoordelijk voor:

 • De dagelijkse operationele aansturing van de verschillende horecapunten en medewerkers;
 • Passende medewerkers inzet bij de te verwachte bezoekersaantallen;
 • Het binden en boeien van de flexibele pool van seizoens- en vakantiemedewerkers (feedback geven en evaluatiemomenten);
 • Creatieve ondernemerschap;
 • Administratieve taken zoals de financiële afwikkeling en op basis van cijfers en ervaringen inspelen op de vraag van de bezoeker;
 • Gastvrijheid waarborgen en aanwakkeren bij onze medewerkers.

Over Apenheul

Apenheul is een prachtig, groen dierenpark in Apeldoorn. Jaarlijks beleven zo’n 500.000 bezoekers hier een onvergetelijke dag uit. Tussen de loslopende apen leren ze meer over de apen en hun soortgenoten in het wild. Zo stimuleren we liefde voor dieren en natuur. Met het Apenheul Natuurbehoudfonds zijn we wereldwijd actief om de apen en hun leefgebied te beschermen. Daarnaast ligt aan de rand van Apenheul één van de meest duurzame congreslocaties van Nederland: De St@art. Hier vinden jaarlijks zo’n 300 congressen, evenementen en familiefeesten plaats.

Wat vragen we van jou?

Een enthousiaste, ondernemende en gastvrije stagiair(e), die bij de volgende punten een vinkje kan zetten:

 • Jij volgt een HBO-opleiding, bij voorkeur, in de recreatieve sector, bijvoorbeeld Tourism Management of Hotel Management;
 • De stage start in augustus of september 2023 en duurt minimaal 3 maanden;
 • Je bent flexibel beschikbaar (weekenden en vakanties);
 • Je denkt in creatieve oplossingen en vindt het leuk en uitdagend om snel te schakelen tussen de strategische vraagstukken en de operationele werkzaamheden;
 • Staat ervoor open om na je stage in het hoogseizoen nog werkzaam te zijn bij ons.

De bedrijfsopdracht is in samenspraak te bepalen

Wat bieden wij jou?

In ruil voor jouw bijdrage aan onze missie bieden wij jou een uitdagende stage met veel afwisseling. Bij ons krijg je de kans om je talenten en kwaliteiten in te zetten en je verder te ontwikkelen op basis van je professionele en persoonlijke leerdoelen. Dit alles doe je op één van de mooiste werkplekken van Nederland met honderden apen, waarvan de helft ook nog eens losloopt.

Je bent overtuigd?

Overtuig ons dan dat wij jou als stagiair(e) moeten hebben! Wat kun jij met je persoonlijkheid en leerdoelen echt bijdragen aan de missie van Apenheul? Stuur je motivatie met CV naar ikbenovertuigd@apenheul.nl t.a.v. Kars Riphagen.