Home Over ons Werken bij Apenheul Medewerker PR & Communicatie

Deze vacature is verlopen.

Wat ga jij bijdragen aan de missie van Apenheul?

Je gaat werken in een inspirerende, ambitieuze en dynamische omgeving op de afdeling Marketing & Communicatie. Het doel van deze afdeling is het jaarlijks aantrekken van een uitdagend aantal bezoekers, die met de juiste verwachting naar het park komen en daar een optimale beleving hebben. De afdeling is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie, het realiseren van de gewenste marktpositie, het media- en promotiebeleid en de ontwikkeling en bewaking van de identiteit van Apenheul.

Hoe ga je dat doen?

Binnen het team ben je verantwoordelijk voor het realiseren van zoveel mogelijk publiciteit en zichtbaarheid voor Apenheul.

Door je enthousiasme, nieuwsgierigheid en je interesse in mensen én dieren creëer je mogelijkheden om ons park en het verhaal dat wij willen vertellen elke keer weer onder de aandacht te brengen bij verschillende doelgroepen via de juiste media. Dit kan zijn door een bericht via social media, het opstellen van een persbericht, het (laten) maken van een film, het schrijven van een artikel of het organiseren van een persevenement. Ook ben je het eerste aanspreekpunt voor de media, behandel je persaanvragen en begeleid je pers in het park. Met de diverse interne communicatiemiddelen zorg je ervoor dat ook je collega’s worden betrokken en op de hoogte zijn.

Vanuit de afdelingsdoelstellingen stel je een communicatie- en PR-plan op en je betrekt je collega’s van de diverse afdelingen erbij om dit te realiseren. Natuurlijk volg je de actualiteit en pas je je werkzaamheden en plannen waar nodig hierop aan. Altijd passend bij de huisstijl en denkend vanuit de missie van Apenheul.

Er zit dus veel afwisseling in de werkzaamheden en elke dag kan anders verlopen dan je had gepland. Je bent in deze functie dan ook goed in het stellen van prioriteiten, het zien en creëren van kansen en je bent flexibel om gebeurtenissen die tussendoor komen op te pakken en te vertalen naar publiciteit.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt enige jaren werkervaring in PR en communicatie (en beschikt over een netwerk).
 • Je kunt goed schrijven en weet verschillende doelgroepen te raken met jouw teksten.
 • Je hebt een sterke mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en bij voorkeur ook de Engelse en Duitse taal.
 • Affiniteit met dieren en natuur heeft de voorkeur en je bent goed in staat om de missie van Apenheul uit te dragen.
 • Je staat stevig in je schoenen, zit vol energie en bent resultaatgericht, pro-actief en flexibel.
 • Je kunt heel goed zelfstandig werken, maar bent ook een teamspeler.
 • Je bent woonachtig in de regio Apeldoorn.
 • Je bent bereid tot flexibele omgang met je uren (in rustige en drukke perioden en indien nodig ook ’s avonds en in het weekend).

Wat krijg je daarvoor terug?

 • Eén van de mooiste en meest duurzame werkplekken in Nederland: een bos met zo’n 300 apen waarvan ongeveer de helft gewoon los tussen de bezoekers loopt!
 • De kans om je talenten en kwaliteiten in te zetten en verder te ontwikkelen.
 • Een baan voor 32 uur, bij voorkeur verdeeld over 5 dagen per week (jaarcontract, met zicht op een vaste aanstelling).
 • Een enthousiast team van collega’s met passie voor dieren én mensen.
 • Werken bij een organisatie die haar steentje bijdraagt aan een betere wereld: Apenheul werkt wereldwijd aan natuurbehoud, steunt de apen in het wild en werkt zo duurzaam mogelijk.
 • Salariëring volgens schaal 8 (minimaal € 2.584,45 en maximaal € 3.242,12 op basis van 38 uur) van de Leisure CAO voor het dagattractiebedrijf en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Over Apenheul

Apenheul is een prachtig, groen dierenpark in Apeldoorn. Jaarlijks beleven zo’n 500.000 bezoekers hier een onvergetelijke dag uit. Tussen de loslopende apen leren ze meer over de apen en hun soortgenoten in het wild. Zo stimuleren we liefde voor dieren en natuur. Met het Apenheul Natuurbehoudfonds zijn we wereldwijd actief om de apen en hun leefgebied te beschermen. Daarnaast ligt aan de rand van Apenheul één van de meest duurzame congreslocaties van Nederland: De St@art. Hier vinden jaarlijks zo’n 300 congressen, evenementen en familiefeesten plaats.

Ben je overtuigd?

Probeer ons dan ook te overtuigen! Stuur je sollicitatie met CV uiterlijk donderdag 14 november 2019 naar  ikbenovertuigd@apenheul.nl t.a.v. Miriam Heinsbroek. De gesprekken vinden plaats op 19, 21 en 22 november.