Wat ga jij bijdragen aan de missie van Apenheul?

Apenheul heeft als missie om (nog meer) liefde voor dieren en natuur bij bezoekers te laten ontstaan. Als HR- stagiair draag je dagelijks bij aan deze missie door de afdeling Mens & Organisatie te ondersteunen op het gebied van werving en selectie, verzuim, administratie, juridische vraagstukken en praktische zaken die gedurende de dag op je pad komen. Komend jaar is er extra aandacht voor de interne informatiestroom. Hoe zorgen we er voor dat medewerkers goed van alle (verplichte) informatie en werkprotocollen voorzien zijn? Wanneer medewerkers goed op hun plek in de organisatie zitten en weten wat ze moeten doen, kunnen zij de bezoekers een nog betere ervaring geven.

Wat heb je daarvoor nodig?

Je zit op dit moment in het tweede of derde jaar van je HBO-opleiding in de richting van Human Resource Management en je bent op zoek naar een uitdagende meewerkstage. Je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en je krijgt energie van het meedenken over en meewerken aan alles wat er speelt in de organisatie op het gebied van HR. Bovendien ben je proactief, zelfstandig, mensgericht, integer en heb je een scherpe, kritische blik.
Concrete voorbeelden van jouw stage-werkzaamheden zijn:

  • De werving en selectie van nieuwe medewerkers; van het opstellen van de vacature tot aan het bijwonen van sollicitatiegesprekken en het opstellen van een contract.
  • Opzetten van een goede informatiestroom, zodat alle (nieuwe) medewerkers goed op de hoogte zijn van alle (verplichte) informatie.
  • Meedenken over en ontwikkelen van M&O beleid en het ontwikkelen van de organisatie.
  • Bijhouden van en advies uitbrengen over actuele wetswijzigingen en juridische aspecten.
  • Ondersteuning bieden aan de Manager Mens & Organisatie en je bijdrage leveren aan allerlei ad hoc werkzaamheden die gedurende de dag voorbijkomen.

Wat krijg jij daar voor terug?

In ruil voor jouw bijdrage aan onze missie bieden wij jou een uitdagende stage met veel afwisseling. Bij ons krijg je de kans om je talenten en kwaliteiten in te zetten en je verder te ontwikkelen op basis van je professionele en persoonlijke leerdoelen. Dit alles doe je op één van de mooiste werkplekken van Nederland met honderden apen, waarvan de helft ook nog eens losloopt.

Over Apenheul

Apenheul is een prachtig, groen dierenpark in Apeldoorn. Jaarlijks beleven zo’n 500.000 bezoekers hier een onvergetelijke dag uit. Tussen de loslopende apen leren ze meer over de apen en hun soortgenoten in het wild. Zo stimuleren we liefde voor dieren en natuur. Met het Apenheul Natuurbehoudfonds zijn we wereldwijd actief om de apen en hun leefgebied te beschermen. Daarnaast ligt aan de rand van Apenheul één van de meest duurzame congreslocaties van Nederland: De St@art. Hier vinden jaarlijks zo’n 300 congressen, evenementen en familiefeesten plaats.

Wie zijn wij als werkgever?

De afdeling Mens & Organisatie bestaat op dit moment uit het hoofd M&O (24 uur), een medewerker M&O (8 uur) en een salaris- en personeelsadministrateur (12 uur). Je fysieke werkomgeving bevindt zich in de kantoortuin op de eerste verdieping van ons kantoorgebouw de St@art. Tijdens je pauze kun je in ons park van de natuur en onze dieren genieten!

Je bent overtuigd?

Overtuig ons dan dat wij jou als stagiair moeten hebben! Wat kun jij met je persoonlijkheid en leerdoelen echt bijdragen aan de missie van Apenheul? Stuur je motivatie met CV naar ikbenovertuigd@apenheul.nl t.a.v. Rosan Knijn.