Wat ga je bijdragen aan de missie van Apenheul?

Stichting Apenheul is een apenpark met een missie. We willen liefde en respect voor dieren en natuur niet alleen stimuleren bij onze gasten en bezoekers, maar ook over de grenzen van ons park (en Nederland) heen. Als fondsenwerver draag je hieraan bij door voor Apenheul en het ANF financiële middelen te werven voor reguliere en/of specifieke activiteiten waarmee de missie van Apenheul of het ANF wordt versterkt. Dit doe je op de zakelijke markt door het aantrekken en onderhouden van (strategische) partnerschappen en sponsors. Op de particuliere markt ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Vrienden van Apenheul en schenkingen en nalatenschap.

Hoe ga je dat doen?

Je gaat werken in een inspirerende en dynamische omgeving op de afdeling Marketing & Communicatie. Je stelt een ambitieus meerjarenbeleid op voor de fondsenwerving en strategische partnerschappen. Je bespreekt de inhoud en voortgang van het beleid met de Algemeen Directeur van Apenheul en de directeur van het ANF. Je rapporteert aan het Hoofd Marketing & Communicatie.

Bij de uitvoering van het beleid ga je zelf actief op zoek naar mogelijkheden binnen de zakelijke, maar ook binnen de particuliere markt. Binnen de zakelijke markt zoek je naar geschikte en strategische partners die willen bijdragen aan de missie van Apenheul. Je bent beheerder van de relaties en proposities en onderhoudt een goede band met hen. Je zorgt voor de juiste opvolging van afspraken, waarbij je altijd net dat stapje extra zet. Je bent aanwezig op netwerkbijeenkomsten en bouwt het netwerk verder uit. Voor de particuliere markt zoek je naar mogelijkheden om meer inkomsten te genereren door het bestaande Vrienden van bestand uit te bouwen. Je zorgt ervoor dat er een inspirerend programma wordt ontwikkeld of bedenkt nieuwe initiatieven zoals een sponsorevent. Het is belangrijk dat je alle afspraken en activiteiten goed afstemt in de organisatie.

Je bent een echte relatiemanager die gaat voor resultaat. Je werkt efficiënt en procesmatig en kan goed prioriteiten stellen. Je stelt (financiële) rapportages op en geeft inzicht in ontwikkelingen en bijzonderheden en past het beleid waar nodig daarop aan.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ruime werkervaring in een professionele organisatie op het gebied van fondsenwerving en acquisitie – en je beschikt over een netwerk in Apeldoorn en omgeving.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de missie van Apenheul en weet de urgentie ervan goed uit te dragen.
 • Je bent een netwerker pur sang: je legt makkelijk contacten en bouwt snel een goede band op, weet ingangen te creëren en werkt actief aan het bestendigen van relaties. Daarbij voel je goed aan wat relaties aanspreekt en kan wisselen van gedragsstijlen als de situatie daarom vraagt.
 • Je bent resultaatgericht, ziet kansen in de markt en vindt het leuk om te scoren.
 • Je bent representatief, komt professioneel over en hebt de gunfactor.
 • Je bent bereid tot flexibele omgang met je uren.
 • Je bent iemand die graag contacten legt, open en sprankelend is, maar houdt ook van structuur en werkt efficiënt.
 • Je houdt altijd het overzicht en bent resultaatgericht.

Wat krijg jij daar voor terug?

 • Eén van de mooiste en meest duurzame werkplekken van Nederland midden in de natuur.
 • De kans om je talenten en kwaliteiten in te zetten en verder te ontwikkelen.
 • Een baan voor 24 uur (jaarcontract).
 • Een enthousiast team van collega’s met passie voor dieren en mensen.
 • Werken bij een organisatie die haar steentje bijdraagt aan een betere wereld: Apenheul werkt wereldwijd aan natuurbehoud, steunt de apen in het wild en werkt zo duurzaam mogelijk.
 • Salariëring volgens de Leisure CAO voor het dagattractiebedrijf en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Over Apenheul

Apenheul is een prachtig, groen dierenpark in Apeldoorn. Jaarlijks beleven zo’n 500.000 bezoekers hier een onvergetelijke dag uit. Tussen de loslopende apen leren ze meer over de apen en hun soortgenoten in het wild. Zo stimuleren we liefde voor dieren en natuur. Met het Apenheul Natuurbehoudfonds zijn we wereldwijd actief om de apen en hun leefgebied te beschermen. Daarnaast ligt aan de rand van Apenheul één van de meest duurzame congreslocaties van Nederland: De St@art. Hier vinden jaarlijks zo’n 300 congressen, evenementen en familiefeesten plaats.

Ben jij overtuigd?

Probeer ons dan ook te overtuigen! Stuur je sollicitatie met CV naar ikbenovertuigd@apenheul.nl t.a.v. Miriam Heinsbroek.