Home Over ons Werken bij Apenheul Coördinator souvenirshop (32-38 uur)

Jouw bijdrage aan de missie van Apenheul

Apenheul is een apenpark met een missie: we willen liefde en respect voor dieren en natuur stimuleren bij al onze gasten. Als coördinator souvenirshop draag je hieraan bij door er samen met je collega’s voor te zorgen dat alles soepel verloopt in de souvenirshop. Hier ontvangen we jaarlijks honderdduizenden bezoekers die hun dagje uit tussen de apen afsluiten met een blijvende herinnering.

Waar kom je te werken?

Als coördinator souvenirshop maak je deel uit van een team van coördinatoren. Zij zijn verantwoordelijk voor de operationele aansturing van de afdelingen Horeca, Bezoekersservice, Banqueting en Souvenirshop. Dit ambitieuze, jonge én gezellige team streeft naar professionaliteit en vernieuwing. Natuurlijk staat gastvrijheid hierin centraal.

Naast de achtergrondgeluiden van de apen en enthousiaste bezoekers, bestaat de fysieke werkomgeving van dit team uit twee counterrestaurants, een aantal losse verkooppunten, de bezoekersservice, souvenirshop en twee evenementenlocaties. Jouw focus ligt uiteraard op de souvenirshop. In deze rol ben jij dan ook het gezicht van onze souvenirshop.

Wat ga je zoal doen?

 • Jij zet dagelijks de puntjes op de i m.b.t. de inrichting en de algehele presentatie van de shop
 • Jij zorgt ervoor dat de medewerkers in de souvenirshop hun werk goed kunnen doen. Je zorgt voor een efficiënte planning en bewaakt de werkprocessen. Je werkt nieuwe medewerkers in, begeleidt medewerkers en motiveert ze. Bij drukte of onvolkomenheden spring je ook zelf in op de werkvloer om de medewerkers te helpen en te ondersteunen.
 • Jij handelt alle financiële en administratieve zaken af. Denk aan kassa’s uitlezen, voorraadbeheer en het controleren van bestellijsten en geleverde zendingen.
 • Met behulp van managementrapportages houd jij de omzet en kosten in de gaten. Waar nodig stuur je bij.
 • Jij onderhoudt contacten met bestaande leveranciers en doet periodieke bestellingen
 • Met jouw operationele kennis lever je een belangrijke bijdrage aan het shop-overleg, waar samen met o.a. de afdelingen Beleving en Vormgeving de kaders voor de invulling van de souvenirshop bepaald worden.

Wat zoeken wij in onze nieuwe coördinator?

Onze perfecte match:

 • Heeft MBO+ werk- en denkniveau;
 • Heeft ervaring met het aansturen van groepen medewerkers;
 • Heeft ervaring met de dagrecreatie, retail en/of de dienstverlenende sector;
 • Kan goed plannen, organiseren, processen aanscherpen en kansen benutten;
 • Ziet commerciële kansen en neemt initiatieven om de omzet te verhogen;
 • Vindt het leuk om praktisch mee te werken op de diverse operationele afdelingen;
 • Krijgt energie van direct contact met onze gasten en de dagelijkse optimalisatie van de winkelvloer;
 • Kan makkelijk schakelen en is flexibel;

Over Apenheul

Apenheul is een prachtig, groen dierenpark in Apeldoorn. Jaarlijks beleven zo’n 500.000 bezoekers hier een onvergetelijke dag uit. Tussen de loslopende apen leren ze meer over de apen en hun soortgenoten in het wild. Zo stimuleren we liefde voor dieren en natuur. Met het Apenheul Natuurbehoudfonds zijn we wereldwijd actief om de apen en hun leefgebied te beschermen. Daarnaast ligt aan de rand van Apenheul één van de meest duurzame congreslocaties van Nederland: De St@art. Hier vinden jaarlijks zo’n 300 congressen, evenementen en familiefeesten plaats. Onze medewerkers zijn zeer bevlogen en betrokken en dat maakt Apenheul tot ‘Beste Werkgever’. Een mooie organisatie als Apenheul maken we immers met elkaar.

Je bent overtuigd?

Overtuig ons dan dat wij jou in ons team moeten hebben! Stuur je motivatie met CV voor 3 december naar ikbenovertuigd@apenheul.nl t.a.v. Martijn Nagel.

Meer weten?

Neem gerust contact op met Martijn via telefoonnummer: 055-357 57 00.