Home Over ons Prijzen, nominaties en awards

Al jaren worden we genomineerd voor verschillende dagje-uit-verkiezingen en vallen we regelmatig in de prijzen. Ook hebben we sinds 2013 elk jaar een onderscheiding gekregen voor al onze duurzame inspanningen in de vorm van een gouden Green Key certificaat.

Apenheul werd in 2016 verkozen tot Leukst Uitje van Nederland!

Voorbeelden van prijzen en onderscheidingen van Apenheul:

 • Top 10 ANWB Leukste Uitje van Nederland 2019
 • Gouden Green Key certificaat (2013 t/m 2019)
 • Diamond Theme Park Award 2019 - beste dierendemonstratie (gorilla voederpresentatie)
 • Beste Werkgever 2017-2018
 • Beste Werkgever 2019-2020
 • Top 10 ANWB Leukste Uitje van Nederland 2018
 • Nr. 1 ANWB Leukste Uitje van Nederland 2016
 • Top 3 ANWB Leukste Uitje van Nederland 2015
 • Top 3 ANWB Leukste Uitje van Nederland 2014
 • Top 3 ANWB Leukste Uitje van Nederland 2013
 • Top 3 ANWB Leukste Uitje van Gelderland 2012
 • Top 3 Zoo Awards 'Beste Dierentuin' 2012

Leukste Uitje van Nederland

Jaarlijks stemmen ANWB-leden uit heel Nederland massaal op hun favoriete uitje in Nederland. Apenheul heeft bijna ieder jaar een plek in de top 10. In 2016 zijn we zelfs verkozen tot de nummer 1: het Leukste Uitje van Nederland! Wij zijn heel trots op deze titel en zijn alle bezoekers die hun stem op ons hebben uitgebracht enorm dankbaar.

Gouden Green Key certificaat

Sinds 2013 heeft Apenheul elk jaar een gouden Green Key certificaat in ontvangst mogen nemen. Green Key is een keurmerk voor duurzame bedrijven in de vrijetijdsbranche. Een externe keurmeerster beoordeelt ons op al onze duurzame activiteiten. En dat leverde ook in 2019 weer een gouden certificaat op: het hoogst haalbare niveau binnen Green Key. We voldoen hiermee aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In 2018 was het gemiddelde rapportcijfer een prachtige 8,4.

Bezoekers over Apenheul

In Apenheul voeren we elk jaar een klantonderzoek uit. De mening van onze bezoekers vinden we belangrijk en we horen ook graag wat er nóg beter kan. In 2018 was het gemiddelde rapportcijfer een prachtige 8,4. Een andere uitkomst van het klantonderzoek was een Net Promotor Score van +55%. Deze score zegt iets over de mate waarin onze bezoekers Apenheul aanbevelen aan anderen. +55% is een relatief hoge score.

Diamond Theme Park Awards

De Diamond Theme Park Awards zijn in de Benelux oscars voor de beste pretparken en attracties in Europa. Uit de vele dierenparken die Nederland kent, wisten wij ons te onderscheiden met onze gorillapresentatie bij de Bongo Bonde. In april 2019 is onze gorillapresentatie namelijk voor de eerste keer gekozen als beste Dierendemonstratie-show van Nederland en België!

Beste werkgever 2017-2018

In 2018 hebben vaste- en seizoenmedewerkers van Apenheul meegedaan aan een medewerkersonderzoek van onderzoeksbureau Effectory. Hierbij werd Apenheul als werkgever beoordeeld op onder andere werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent. Een organisatie kan 1, 2 of 3 sterren ontvangen voor de totale score op de vragen. Apenheul heeft de hoogst haalbare score ontvangen: 3 sterren. Hiermee scoorden we 0,5 (of meer)punten hoger dan het gemiddelde in onze branche en mochten we dus het keurmerk Beste Werkgever dragen.