Home Nieuws EAZA Animal Welfare Forum

Dierwelzijn in Apenheul

Apenheul is een toonaangevende dierentuin als het gaat om dierenwelzijn, de verzorging van dieren, onderzoek en het bijdragen aan soortbehoud. Onze dierverzorgers zetten zich met hart en ziel in voor de dieren. Bovendien leven de apen in ruime, groene buitenverblijven waar ze veel van hun natuurlijke gedrag kunnen laten zien én waar ze in sociale groepen leven die vergelijkbaar zijn met hun soortgenoten in het wild.

Bridging the gap

De manier waarop we naar dieren en hun welzijn kijken, is echter niet statisch. Het ontwikkelt zich in de tijd en daarom staan we op het gebied van dierwelzijn nooit stil. Dierentuinen zijn experts op dit gebied en kunnen - samen met gerenommeerde instituten en universiteiten - veel van elkaar leren. Het eerste EAZA Animal Welfare Forum van 24 t/m 26 maart 2020 heeft dan ook als doel om de theorie en de praktijk van dierwelzijn samen te brengen om zo dierwelzijn nog meer te verbeteren.

Aanmelden

Zo’n 200 vertegenwoordigers van dierentuinen en aquaria, welzijnsorganisaties en academische instellingen komen samen tijdens het EAZA Animal Welfare Forum. Wil jij erbij zijn? Dan kan dat. Deelname voor één dag kan vanaf € 115,- en voor het hele congres vanaf € 330,-.

EAZA

Apenheul is samen met meer dan 400 dierentuinen in Europa en het Midden-Oosten verenigd in de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA). We werken samen op het gebied van educatie, onderzoek, natuurbehoud, fokprogramma’s en dierwelzijn. Dierentuinen die aangesloten zijn bij EAZA, voldoen aan strenge richtlijnen op het gebied van onder andere veiligheid en dierwelzijn. Vanuit het EAZA Ex situ Program (EEP) is er in het bijzonder aandacht voor een gezonde populatie van deze veelal bedreigde diersoorten. Apenheul is coördinator van de EEP-fokprogramma’s voor gorilla’s, wolapen en Javaanse langoeren.