Home Nieuws Dierendag-weekend

Gratis speurtas

Tijdens het Dierendag-weekend van vrijdag 4 t/m zondag 6 oktober krijgen kinderen van 3 t/m 12 jaar in onze webwinkel een gratis speurtas cadeau bij aankoop van een kinderkaartje. Deze actie is alleen geldig als je je kaartje online koopt.

Rondleidingen

Alleen tijdens het Dierendag-weekend geven onze gidsen dagelijks gratis rondleidingen. Hier kom je nog veel meer te weten over de apen en over de manier waarop wij voor onze dieren zorgen!

Tijden en locaties

  • Bonobo’s, maki’s en vari’s - elk half uur tussen 11.00 en 13.00 uur
  • Orang-oetans, talapoins en leeuwenstaartmakaken - elk half uur tussen 12.00 en 14.00 uur
  • Gorilla’s en een kijkje in de voedselkeuken - elk half uur tussen 14.00 en 16.00 uur

De precieze locaties staan ook op de plattegrond die je in Apenheul krijgt. In het park staan ook borden op de startplaatsen van de rondleidingen.

Dierendag-menu

Trek gekregen van het apen spotten? Tijdens het Dierendag-weekend is bij restaurant BigFood en Jambo’s Place een speciaal Dierendag-menu verkrijgbaar. Vegetarisch en heel erg lekker!

Leuk om op te letten

In Apenheul is het stiekem natuurlijk elke dag Dierendag. We zorgen met hart en ziel voor de dieren in ons park. Bezoek je Apenheul, dan kom je er op allerlei manieren achter hoe we dat doen.

  • Wist je dat gezonde voeding ook voor apen heel belangrijk is? Tijdens de voederpresentaties van de gorilla’s, maki’s en vari’s kom je erachter wat de dieren allemaal eten.
  • Net als voor mensen, is het voor apen ook belangrijk om te Bij sommige apensoorten stoppen we hun eten daarom in een voerbol, die we hoog in een boom hijsen. Zo moeten de apen (net als in het wild) in beweging komen voor een hapje eten.
  • Sommige apen houden wel van een uitdaging. En die geven we ze in Apenheul ook! Voor de orang-oetans stoppen we bijvoorbeeld een tussendoortje in speciale puzzels, die de orang-oetans er zelf uit moeten peuteren. Je kan die puzzel trouwens zelf ook proberen als je de orang-oetans bezoekt.
  • De apen in Apenheul leven in grote, groene verblijven. Ze hebben daar volop de ruimte om te klimmen en te klauteren. Hierdoor moet jij soms misschien wat meer moeite moet doen om ze te vinden, maar met je speurtas bij de hand gaat het zeker lukken!