Home Nieuws Gorilla Bongo terug naar Apenheul

Nieuwe stek

Het bronzen beeld stelt gorilla Bongo voor, die jarenlang de leider van de gorilla's in Apenheul was. De afgelopen vijf jaar was hij te bewonderen in zijn eigen ‘Bongo parkje’ op de hoek van de Kanaalstraat en de Hoofdstraat. Volgend jaar start op die plek de bouw van winkels en appartementen. Daarom keert de zilverrug terug naar zijn ‘roots’. Op het voorplein van Park Berg & Bos krijgt hij een plek in de richting van de looproute naar Apenheul.

Herkenbaar

De gemeente Apeldoorn zet de verhuizing op 11 september in gang. Bongo wordt dan op het voorplein van Park Berg & Bos op een steen geplaatst. Deze werkzaamheden duren twee dagen. Vanaf 13 september is Bongo officieel te bewonderen op zijn nieuwe plek. In Apenheul zijn we heel blij dat Bongo terugkeert op zijn oude stek. Hij zorgt voor herkenbaarheid voor bezoekers die aan komen rijden en naar de entree van ons park lopen.

Over Bongo

Gorilla Bongo was zo’n 30 jaar lang de leider van de gorillaharem in Apenheul. Hij was een belangrijk boegbeeld van Apenheul en overleed in 2005. De Ugchelse kunstenaar Rob Maris heeft het bronzen beeld van Bongo gemaakt. Op de foto zie je een impressie van het beeld op het voorplein van Park Berg & Bos in Apeldoorn.